Aikatauluko lossille?

Puolet Suomen maantielautoista huristelee ilman aikatauluja. Yksi niistä on Arvinsalmen lossi.

Arvinsalmen lossilla suunnitellaan aikatauluun siirtymistä vuoden 2015 alusta alkaen. Asia on kuitenkin vasta suunnitteluasteella, joten Ely-keskus on valmis kuulemaan käyttäjien mielipiteitä asiasta.

Varsinais-Suomen Ely-keskus järjesti tiistaina Kuopiossa yleisötilaisuuden, jossa keskusteltiin yhteensä kolmen eri lossin tulevaisuudesta. Arvinsalmen lisäksi asialistalla olivat myös Hirvisalmi ja Kortesalmi.

Ely-keskus on käynnistämässä kilpailutusta, joka koskee lossiliikennöintiä vuoden 2015 alusta alkaen. Kilpailutuksen myötä on tarkoitus myös tehostaa toimintoja. Tehostaminen voi tapahtua tuomalla aikataulut sellaisille losseille, joilla niitä ei vielä ole.

– Aikataulu tuo polttoainekustannuksiin säästöjä, Ely-keskuksen suunnittelupäällikkö Hanna Lindholm selvittää.

– Pyydämme kilpailutuksessa tarjoukset entiseen aikatauluttomaan vaihtoehtoon ja toisaalta aikataululliseen. Vasta silloin näemme todellisen kustannussäästön ja teemme päätöksen, onko säästö syntyvien hankaluuksien arvoista.

Vaihtuvat ajot

Aikataulu ei välttämättä tulisi jatkuvaan käyttöön, vaan ruuhkaisina aikoina Liperin ja Rääkkylän rantojen väliä ajettaisiin koko ajan. Hiljaisina aikoina liikennöinti olisi aikataulun mukaista. Yleisimmin maantielautoilla käytetty aikataulun mukainen vuoroväli on 20 minuuttia, toisaalta joillakin lauttapaikoilla liikennöidään tunnin välein.

– Emme täällä Ely-keskuksessa välttämättä edes mieti aikatauluja, vaan annamme liikennöitsijälle vuoromäärän vuorokaudessa ja he tekevät sitten tarkemman aikataulun.

Suurin säästö lauttapaikoilla syntyisi, jos yöliikenne voitaisiin lakkauttaa. Tämä vaihtoehto ei Arvinsalmella tule kuitenkaan kyseeseen.
Kaikilla lossia käyttävillä, niin työmatkalaisilla kuin lomalaisillakin, on mahdollisuus kertoa asiasta oma mielipiteensä.

Rääkkylä tyrmäsi heti kärkeen lossiliikenteen supistamisen.

– Pyöristyttävää, kunnanjohtaja Yrjö Eronen kommentoi.

Vastaa