Onnistunut festivaali

Suvi Teräsniska oli Värttinän ohella Kihaus Folkin suosituin artisti. Iskelmälaulajan keikan aikana kaikki konserttiravintolan 600 istumapaikkaa oli miehitetty, eikä seinänvierustoillakaan juuri tyhjää tilaa ollut.

Kihaus Folkin yleisöennätys kirjataan nyt numeroin 2600. Myös taloudellisesti viime viikonvaihteessa järjestettyä tapahtumaa voidaan pitää onnistuneena.

Kihaus Folk –kansanmusiikkifestivaalin järjestäjillä on syytä hymyyn. Tapahtumaan myytiin kaikkiaan 2600 pääsylippua, mikä on nykymuotoisen Kihauksen yleisöennätys. Rääkkylä Folk ry:n puheenjohtaja Jutta Anttonen toteaa, että yksi syy positiiviseen ilmiöön löytyy esiintyjäkaartista.

– Ohjelmasta on tullut meille järjestäjille runsaasti positiivista palautetta. Kummallekin illalle oli nimiesiintyjä, mikä varmasti lisäsi festivaalin suosiota.

Perjantai-iltana Kihausta tähditti maamme menestyvimpiin iskelmälaulajiin lukeutuva Suvi Teräsniska; lauantai-iltana yleisöä viihdytti puolestaan rääkkyläläisbändiksi itseään tituleeraava kansanmusiikkikokoonpano Värttinä.

– Myös tapahtuman ennakkomarkkinointi onnistui hyvin. Tänä vuonna markkinoimme Kihausta aiempaa kohdennetummin, mikä osoittautui hyväksi ratkaisuksi, Anttonen analysoi.

Plussan puolella

Myös taloudellisesti Kihaus Folkia voi luonnehtia onnistuneeksi.

– Vasta kun laskut on maksettu ja kaikki tulot kirjautuneet, tiedetään eurolleen miten meni. Sen kuitenkin jo uskallan luvata, ettei tappiosta ole pelkoa, Anttonen valottaa.

– Todennäköisesti tulos on parempi kuin viime vuonna, sillä nyt saimme aiempaa tehokkaammin sponsoreita ja yhteistyökumppaneita innostumaan Kihauksesta.

Vaikka Rääkkylä Folk onkin voittoa tavoittelematon yhdistys, helpottaa jokusen roposen kertyminen kirstun pohjalle kummasti toiminnan pyörittämistä. Seuraavan festivaalin suunnittelu kun alkaa viimeistään syksyllä.

– Talkoolaisilla on jo kovasti suunnitelmia ensi vuoden varalle, Anttonen nauraa.

Suunnanmuutos

Näkyvin uudistus festivaalialueella oli tänä suvena tsaijuteltan sijainti, sen esiintymislavalle kun katseltiin päinvastaisesta suunnasta kuin edellisvuosina. Anttosen mukaan muutos oli varsin onnistunut.

– Katsomo oli avarampi; konsertteja pystyi seuraamaan myös nurmialueelta.

Sormia napsauttamalla muutosta ei kuitenkaan saatu aikaan.

– Esiintymislavan tieltä kaadettiin puita, ja sen alla olevaa maata tasoitettiin, Anttonen kertoo.

Rääkkylä Folkin puheenjohtajan mukaan on täysin mahdollista, että ensi vuonna tsaijuteltassa esiintyvät myös festivaalin pääesiintyjät. Konserttiravintolassa kun seinät tuntuvat tulevan vastaan.

– Suunnitelmissamme oli, että Suvi Teräsniskan konsertti olisi ollut ulkona. Artisti itse kuitenkin halusi esiintyä sisätiloissa, Anttonen kertoo.

Sikäli kun festivaalin päätähdet jatkossa Rääkkylän taivaan alla konsertoivat, istumapaikoista ei yleisön tarvitse taistella.

– Ne ovat sitten seisomakonsertteja, Anttonen kertoo.

Vastaa