Työpäivä polkupyöräillen

Osmo Karttunen harrastaa pyöräilyä työmatkoilla ja vapaa-ajalla. Yrittäjien matkassa ei pidetä kiirettä, vaan aikaa jää myös kuulumisten vaihtamiselle.

Käsämän ja Kuoringan hyväkuntoiset pyörätiet ja maisemat keräsivät yrittäjiltä kehuja.

Pohjois-Karjalan yrittäjät vaihtoivat perjantaina toimistotuolit polkupyöriin. 75 kilometrin lenkki fillaroitiin tänä vuonna Puntarikosken, Huhmarin ja Käsämän teillä.

– Pyöräilemme nyt kolmatta vuotta. Viime vuonna kierrettiin Pyhäselkä, mutta tällä kertaa reitti on vähän lyhyempi. Myös ajankohtaa aikaistettiin syksystä heinäkuun vaihteeseen, Pohjois-Karjalan yrittäjien toimitusjohtaja Matti Vuojärvi rupattelee.

Marssitahtina pidettiin hänen mukaansa maltilliset 15 kilometriä tunnissa. Moni osallistuja on ollut mukana retkellä jo useampaan kertaan.

– Päivän tarkoituksena on, että yrittäjät ottaisivat työn lomassa vähän aikaa myös itselleen, Vuojärvi selittää.

Mukavaa hyötyliikuntaa

Käsämän Teboililla huoltoauto jää vartioimaan noin 30 pyörän rypästä. Nälkäiset matkaajat puolestaan tallustavat terassille nauttimaan lounasta.

– Reitin varrella olemme tukeneet paikallisia yrittäjiä käyttämällä heidän palveluitaan, tapahtumasta intoutunut arkkitehtiyrittäjä Osmo Karttunen toteaa.

Porukalla pyöräilyharrastus on hänen mukaansa helppo polkaista käyntiin. Yksi tarkoitus on, että osallistujat innostuisivat vaihtamaan polkupyörän jokapäiväisten työmatkojen kulkupeliksi.

Viivasuoraa tietä ei Karttusen mukaan ole tänään tarvinnut ajaa. Metsä ja peltomaisemat miellyttävät silmää, ja matkan varrella riittää jokia ja järviä.

– Välillä tuntuu kuin ajaisi Turun saaristossa. Tämä on tällaista mukavaa matkantekoa. Harrastetaan yhdessä hyötyliikuntaa ja tutustutaan uusiin ihmisiin, Karttunen myhäilee.

Omaan yritykseensä hän suunnittelee hankkivansa taitettavan polkupyörän, jonka voisi napata mukaan esimerkiksi Helsingin työkeikoille.

Vauhti viilentää

– Tämä on tällainen yhden päivän loma. Otin vaimonikin mukaan, kun hän auttelee aina liikkeessä, pienkonekauppias Jouni Heikuri kehuu.

Lenkkiin voi osallistua heikommallakin kunnolla. Matkan varrelta hienoin nähtävyys oli Heikuran mielestä Käsämän silta.

– Tällainen retki olisi ihan mukava tehdä koko perheen voimin. Aikaa ja pysähdyksiä on vain varattava tarpeeksi. Eväitä on tullut tänään nautittua kyllä vähän liikaakin, Heikura nauraa.

Käsämän Teboililta karavaani etenee Kuoringan rantaan, missä pysähdytään nauttimaan jäätelöt.

Kuumasta säästä huolimatta ainakaan Heikurat eivät aio uimaan. Pyöräillessä vauhtia on sen verran, että olo pysyy viileänä.

Vastaa