SurMa aloittaa jatkosarjan maanantaina

Jatkosarjan ensimmäinen vastustaja on jo sarjan vahvimpia joukkueita, kertoo SurMan siepperi Elli Kauppinen.

Susirajan Maila kohtasi viimeisessä alkusarjansa ottelussa Siilinjärven Pesiksen. SurMa otti sille merkityksettömästä ottelusta puhtaan voiton lukemin 2-0 (3-4,1-5). Jatkosarja käynnistyy ensi viikolla vierasottelulla Seinäjokea vastaan.

Kovat ukkoskuurot haittasivat ottelun kulkua. Heti pelin alussa SiiPe teki kaksi juoksua, sillä kentän hämärä näkyvyys haittasi ulkopelaajien toimintaa. Ensimmäisellä jaksolla ottelu keskeytettiin vierasjoukkueen aloittaessa lyöntivuoron. Susirajan kärkipelaajan Netta Rummukaisen maila lensi liukkaasta kelistä johtuen lyöntitilanteessa kaarelle ja tuomarit päättivät pitää ottelussa tauon.

Ottelun jälkeen kenttä oli vielä vesilätäköiden peittämä. Susirajan ensimmäisellä sisävuorolla märkä kenttä häiritsi eniten Emma Sallista, jonka hieno kakkosrajasivallus hiljentyi vedestä johtuen. Tuloksena läpilyönnistä oli kuitenkin kaksi juoksua. Sallinen onnistui lyömään myös jakson voitto-osuman. Tätä ennen Rummukainen kotiutti hyvin jokerina edenneen Tiia Myllylän.

Toiselle jaksolle sadekuurot vähenivät ja Susiraja sai paremmin pelistä kiinni. SiiPeläiset herpaantuivat antamaan vastustajalleen kaksi juoksua harhaheitoilla. Muut susirajalaisten juoksut löivät Senni Sallinen, Jannika Lillunen ja ensimmäistä tyttöjen Superpesisotteluaan pelannut Veera Auvinen. Ulkopelissä kunnostautui ennen kaikkea siepparin tontilla palloja torjunut Elli Kauppinen.

Valmiina koviin peleihin

SurMan jatkosarja alkaa ensi maanantaina vierasottelulla Seinäjokea vastaan. Sarjassa vastaan asettuvat lisäksi Helsingin Roihu, Rauman Fera, Vuokatin Veto, Jyväskylän Pesis, Oulun Lippo, Lapuan Virkiä, Kempeleen Kiri ja viimeisimpänä alkusarjassa kaatunut SiiPe. Jatkosarja pelataan yksinkertaisena ja sarjan neljä parasta pääsevät mitalipeleihin.

– Tuloksellisia tavoitteita ei ole ainakaan vielä joukkueen kesken mietitty. Tärkeää on tehdä laadukkaita suorituksia ja olla antamatta vastustajalle mitään ilmaiseksi esimerkiksi harhaheitoilla, pohtii joukkueen sieppari Kauppinen.

Heti ensimmäisessä jatkosarjan ottelussa Susiraja joutuu todelliseen tasonmittaukseen:

– Seinäjoki on sarjan kovimpia joukkueita ainakin alkusarjaa katsottaessa. Viime vuoden mestari Rauma on Seinäjoen lisäksi sarjan vahvimpia ennakkosuosikkeja, Kauppinen kertoo.

Susiraja pääsi alkusarjassa helpolla ja sai vain muutamia tiukkoja pelejä tililleen:

– Vastustajien taso nousee nyt huimasti ja meidän on oltava valmiita koviin peleihin, Kauppinen analysoi.

Vastaa