ViU:lta heikko esitys Jyväskylässä

Viinijärven Urheilijat jatkoi matkaansa naisten superpesissarjassa tiistaina, kun se kohtasi viime vuoden hopeajoukkueen Jyväskylän Kirittäret vieraskentällä. Kirittäret oli armoton emäntä, sillä se murjoi ViU:n ulkokenttää voittamalla ottelun puhtaasti 2–0 (6–0, 10–1).

Heti ensimmäisellä jaksolla ViU takelteli sisäpelissään ja tilanteiden rakentelu oli vaikeaa. Viime kaudesta paljon muutoksia kokeneella Kirittärillä ei tätä ongelmaa ollut vaan joukkue löysi jatkuvasti aukkoja ViU:n ulkokentästä, ja kotijoukkue tehtaili kolmessa sisävuorossaan jokaisessa kaksi juoksua. ViU:n tahmaisen sisäpelin vuoksi vieraat pääsivät yrittämään kotiutusta vain kolme kertaa, eikä yksikään yrityksistä riittänyt juoksun tekoon.

Toisella jaksolla Kirittäret vain kiihdytti juoksujen tehtailua. Jakso alkoi heti kärki Aino-Maija Haapamäen kunnarilla, jonka jälkeen myös Marjukka Urpelainen puhkaisi ”Vinkun” ulkokentän kunniakierroksen arvoisesti. Toisen jakson ensimmäisen sisävuoron jälkeen ViU oli jo kuuden juoksun tappioasemassa eikä se löytänyt taisteluilmettä enää tiistai-iltana.

– Vastustaja löi kyllä hyvin, mutta monta juoksua tuli myös meidän huonoista suorituksista ulkopelissä, kertoi vieraiden ykköspalkittu Eeva Mäki-Maukola.

Sisäpelissä ViU sai vaivaiset kuusi kolmostilannetta, kun vastustaja pääsi kotiuttamaan 26 kertaa. ViU:n ottelun ainokaisen juoksun löi toisella jaksolla Inka Pietilä ja kotiin juoksi etenijäjokeri Noora Jantunen.

– Sisällä peli oli koko ajan nihkeää eikä saatu sitä rullamaan missään vaiheessa. Kuudella kolmostilanteella on vaikea voittaa otteluita, harmitteli Mäki-Maukola.

Kirittäret kotiuttivat varmasti, kun yli puolet joukkueen kotiutuksista onnistuivat. Viinijärvi lähtee juhannustauolle sarjan kymmenentenä.
Alkukausi on mennyt meiltä huonosti. Nyt ei auta kuin puhdistaa pöytä ja nollata edelliset pelit. Juhannuksen jälkeen otetaan uusi alku kauteen, mietti Mäki-Maukola.

Viinijärveläiset jatkavat pelejä juhannuksen jälkeisenä perjantaina valintakierroksen ottelussa.