Kuusi haastatteluun

Rääkkylän nykyinen kunnanjohtaja Yrjö Eronen jää eläkkeelle joulukuun alussa. Kuva: Päivi Lievonen

Rääkkylän kunnanhallitus päätti kutsua kuusi kunnanjohtajan virkaa hakenutta haastatteluun. Hakijoita oli lopulta kahden hakukierroksen jälkeen 14 kappaletta.

Haastatteluun kutsuttiin Anne Craven, Ilpo Haalisto, Aino Heikura, Teemu Kejonen, Matti Kuittinen ja Tuula Luukkonen.

Ennen juhannusta toteutettavissa haastatteluissa mukana on koko kunnanhallituksen kokouskokoonpano. Nopeimmillaan kunnanjohtajan valinta voisi tulla kunnanvaltuuston käsittelyyn kesäkuun viimeisellä viikolla.

Nykyinen kunnanjohtaja Yrjö Eronen jää eläkkeelle joulukuun alussa. Uuden kunnanjohtajan on suunniteltu aloittavan syksyllä.

Talousseminaari ennen lomia

Rääkkylän kunnan tilitoimistoasiat hoidetaan nyt pitkästä aikaa omassa kunnassa. Nopsaan siirretty vastuu Kuntatilitoimisto Tilikkeeltä kuntaan on hidastanut viime vuoden tilinpäätöksen valmistumista.

– Tällä hetkellä näyttää siltä, että viime vuodelta tulee noin 50 000 euron ylijäämäinen tulos, kunnanjohtaja Yrjö Eronen kertoo.

Kuntien harkinnanvaraisen valtionosuuden korotuksen hakeminen edellyttää, että kunnan talouden tasapainottamisohjelma on ajan tasalla ja riittävä. Rääkkylän kunnanhallitus kutsuukin valtuutetut talousseminaariin. Kesäkuun lopulla pidettävässä seminaarissa on tarkoitus nimetä työryhmiä eri toimialoille sekä asettaa painopisteitä talousarvion 2014 laatimista varten.

– Viimeinen talouden kokonaistarkastelu on tehty vuonna 2008. Nyt tarkoitus on pitää tilanne hyvänä, sillä tästä on helppo repsahtaa, Eronen muistuttaa.

Avustuksia yhdistyksille

Kunnanhallitus avusti tuttuun tapaansa yleishyödyllisiä yhdistyksiä sadan euron suuruisella avustuksella. Hakemusten mukaan avustuksen saavat Keski-Karjalan Invalidit ry, Sintsin Marttayhdistys ry, Rääkkylän Silmu ja Pohjois-Karjalan Näkövammaiset ry sekä ilman hakemusta Rääkkylän Sotainvalidit ry, Rääkkylän Sotaveteraanit ry ja Rääkkylän Rintamaveteraanit ry.

Rääkkylän kunta liittyy Pro Onkamojärjet –yhdistyksen jäseneksi. Kunnanhallitus esittää uuden yhdistyksen hallitukseen kunnaninsinööriä.

Kunnanhallitus hyväksyi ateriahintojen korotukset. Laitoskeittiön ateriahinnat nousevat 10-20 prosenttia, jolloin ne vastaavat syntyviä kuluja.

Kunnanhallitus jätti sosiaali- ja terveydenhuollon palvelusopimuksen pöydälle, sillä kaikkia tarkennuksia ei siihen ole vielä tehty.

Vastaa