Vuokatti hyödynsi ViU:n haparoinnit

Nuori Eeva Mäki-Maukola saa paljon vastuuta ViU:n joukkueessa. Vedon lukkari Linda Kukkohovi oli kuitenkin keskiviikkona askeleen edellä.

Viinijärven Urheilijat ja Vuokatin Veto olivat molemmat kolmessa sarjapisteessä ennen joukkueiden kohtaamista viime viikon keskiviikkona Viinijärven Pallokentällä. ViU:n muutama huolimattomuusvirhe ulkopelissä nosti Vedon kuitenkin sarjataulukossa ylöspäin, kun ”Vinkku” hävisi ottelun lopulta 2-1 (6–7, 3–1, 1–2).

Ottelun alku sujui kotijoukkueelta loistavasti, kun Noora Jantunen kiersi kunnarin heti ensimmäisenä lyöjänä. Heti perään seurasi pelinjohtaja Ari Väistön hieno yllätysotto, kun Inka Pietilä juoksutti Jantusen ykköskolmostilanteessa kotipesään. Vuokatti kavensi tilannetta juoksulla, kun paluun Superpesiskentille tehnyt ViU:n ykkösvahti Marika Rummukainen pomputti Jenny Määtän kotiutusnäpyä käsissään liian pitkään. Kotipesään ehti juosta Vedon Laura Määttä. ViU otti kuitenkin tukevan johtoaseman toisessa vuorossa, kun Niina Härkönen, Johanna Rautio, Eeva Mäki-Maukola ja Jantunen löivät juoksut kotijoukkueelle.

Vuokatti kiri rinnalle ja ohi

ViU johti jakson puolessa välissä ottelua jo 6-1, mutta Vuokatti kiri kolmannessa vuorossa tasoihin. Ensin Heta Rautiainen upotti pallon vastustamattomasti koppari Taru Väänäsen eteen. Tämän jälkeen Essi Saastamoinen tarjoili myös välilyönnin ViU:n takakentälle. Kopiksi palloa yrittänyt Johanna Rautio ahnehti kuitenkin hieman liikaa ja pallon vieriessä kopparin ali oli tuloksena kaksi juoksua. Samankaltainen tilanne tapahtui heti perään myös kolmoskopparin puolella, kun Juulia Lautaojan välilyönnillä syntyi kaksi juoksua pallon ensin kimmottua hieman Väänäsen räpylästä.

ViU ei onnistunut juoksun teossa enää Vuokatin huikean sisävuoron jälkeen. Veto sai vietyä jaksovoiton viimeisessä sisävuorossa, kun Essi Saastamoisen kopinnostoyritys tippui väliin ja Jenny Määttä ehti kotipesään.

Alkukautemme on ollut rikkonainen ja loukkaantumiset vaikuttavat paljon vielä varsinkin ulkopelaamiseen. Tasomme vaihtelee pelin sisällä valtavan paljon, analysoi huikean ottelun jokerina pelannut ViU:n Noora Jantunen. Jantunen löi kotijoukkueen juoksuista kaksi ja toi peräti viisi.

ViU venytti ratkaisun supervuoropariin

Toisen jakson alkaessa oli kotijoukkue unohtanut ensimmäisen jakson harmillisen tuloksen. ViU teki jaksolla kolme juoksua, kun Härkönen, Mäki-Maukola ja Emmi Satokangas onnistuivat kotiutuksissa. Ulkopelissä lukkari Härkönen oli sunnuntaina loistavalla pelipäällä ja teki Vedon sisäpelistä toisella jaksolla hankalaa. Härkösen taktiset väärät, heittohämäykset ja tolpat purivat hyvin Vuokatin sisäpeliin eikä kotiutuksissa onnistunut kuin Nita Keskitalo, jonka lyönti livahti polttolinjan läpi takakentälle.

”Tulos ei missään nimessä tyydytä”

Voitto ratkaistiin supervuorossa, jonka ViU aloitti sisältä. Kotijoukkue pääsi yrittämään kotiutusta kolmesti, kun Johanna Myyryläisen ja Riikka Karppisen esityöllä joukkue loi yhden palon ajolähtötilanteen. Kotiutusta yrittivät vuorollaan Hakulinen, Väänänen ja Rautio, mutta kukaan heistä ei onnistunut saamaan etenijää kotipesään ennen palloa. Veto vei ottelun, kun Rautiainen löi pallon väliin palottomassa ajolähtötilanteessa. Väänänen yritti viimeiseen asti saada pallon kopiksi, mutta pallo livahti kuitenkin räpylän alta nurmikolle. Rautiainen tyhjensi tuuletellen kentän ja kiersi itse kunnarin.

– Koimme illan aikana pari mustaa hetkeä, jotka vastustaja tällä tasolla osaa valitettavasti käyttää hyödykseen. Tämä tulos ei missään nimessä tyydytä, kommentoi kotijoukkueen pelinjohtaja Ari Väistö.

ViU odottaa kokoonpanoonsa ykkösvahti Riika Räsästä sekä koppari Maria Heikkistä, jotka kärsivät jalkavaivoista. Väistö kertoo pelaajien palaavan kokoonpanoon lähitulevaisuudessa.

Vastaa