Liperi nappasi Taiston voiton jo toisen kerran

Akseli Damski, Iina Pulkkinen, Ilona Saastamoinen ja Miika Matilainen toivat Taisto-mittelöstä a mukavina tuliaisina tonnin ja pokaalin Liperin koululle.

Liperin koulun nelihenkinen joukkue lähti Taiston finaaliin hallitsevana mestarina. Ja kuinka ollakaan, se myös säilytti mestaruutensa.

Liperi oli finaalissa aluekarsintojen tapaan vahvan tasainen. Se ei voittanut yhtään henkilökohtaista suorituslajia, vaan sijoittui kaikissa leuanvedosta punnerrukseen ja dipeistä riipuntaan kärkipään porukkaan.

– Ihan ihmeellistä, että pystyttiin taas voittamaan. Kaikki vaan oli niin tasaisen hyviä ja yritti täysillä, joukkueen kuopus kahdeksasluokkalainen Iina Pulkkinen hehkutti kisan jälkeen.

Taisto-rata ratkaisi

Voittajakoulu ratkaisi viimeinen laji, Taisto-rata pariviestinä. Ennen sitä Kauniaisten Kasavuoren koulu johti kisaa parilla pisteellä, joten Liperin täytyi olla radalla nopeampi.

– Liperi ja Kasavuori suorittivat radan yhtä aikaa, rinta rinnan. Lopussa pojat tuli hyppynaruille yhtä aikaa, mutta Kasavuoren poika sekosi ja meidän Miika pääsi ohi. Viimeisessä kiipeämisessä Miika sai juuri juuri pidettyä toisen takanaan ja tuli maaliin pari sekuntia aiemmin, opettaja Sari Sjöblom kertasi huikean jännittäviä hetkiä.

Liperiläiskaksikko suoritti lopulta radan ennätysvauhdilla ja virheittä. Kasavuoren koulu taas sai kolmen sekunnin sakon.

Liperi antoi mittelöissä pientä tasoitusta kilpakumppaneilleen, sillä joukkueesta kolme oli hieman toipilaana – Ilona paranteli itseään edellispäivän kuumeesta, Aksulla oli sormi murtunut ja Iinalla varvas kipeänä.

– Adrenaliinia virtasi niin paljon, ettei vaivat näkyneet suorituksissa. Lähes kaikissa suorituksissa tuli parannusta aluekisoihin ja viime vuoteen, Sjöblom kertoo.

Monipuolisia taitoja

Nelikosta kolme, Iina Pulkkinen, Ilona Saastamoinen ja Akseli Damski olivat konkareina matkassa. Uutta voimaa viime vuoden joukkueeseen toi Miika Matilainen. Kaikki ovat liikunnallisuudeltaan monipuolisia – kun taas monella muulla finalistijoukkueella matkassa oli kehonrakentajapoikia ja telinevoimistelijatyttöjä. Liperiläisistä Iina on tunnettu urheilu-urastaan lentopalloilijana ja Ilona on SM-tason hiihtäjä.

– Lumilautailua harrastava Aksu on varsinainen voimistelija, heittää volttia joka suuntaan. Miika taas jääkiekkoilee.

Iinaa lukuun ottamatta muut ovat yhdeksännellä luokalla.

– Mutta kyllä varmaan ensi vuonnakin vois yrittää saada joukkueen kasaan, Iina tokaisee.

Vastaa