Kiekot koriin!

Jyrki Utriainen (vas.), Esko Siitonen, Vesa Sorsa, Rauno Pelkonen ja Vesa Haarala asensivat frisbeegolf-radan ensimmäistä koria viime viikon talkoissa.

Kuinka monta leijonaa tarvitaan frisbeegolfkorin pystytykseen? Ainakin viideltä raksaleijonalta se sujui ilman minkään valtakunnan ohjeita.

Liperin kirkonkylällä ollaan aloittelemassa aivan uutta harrastusta, frisbeegolfia. Leijonien rakentama rata valmistuu näinä päivinä Nopsakkiin ja nopeasti koko kansan harrastukseksi noussutta liitokiekkoilua pääsee harrastamaan ihan kylällä.

– Toivomme, että erityisesti nuoriso innostuisi tästä ja käyttäisi rataa kovasti, projektin puuhaleijona Rauno Pelkonen hymyilee korien kasaamisen lomassa.

Lions Club Liperin presidentti Esko Siitonen oli ensimmäinen korien testaaja – ja heti ensiheitolla kiekko napsahti perille.
Lenkkeilymaastossa

Uusi rata sijaitsee kirkonkylällä, pienten koulun viereisellä Nopsakin liikunta-alueella. Rata mukailevat maastoa ja osin pururataa. Vaikka pusikoita on paljon raivattukin, puusto tuo sopivaa haastetta heittäjille.

– Meillä on yhdeksän väylän rata. Lähtöpaikalla on opasteet, joissa kerrotaan muun muassa väylän ihanne tulos. Heittämään voi siis jokainen tulla omalla ajallaan. Ideana on saada kiekko koriin mahdollisimman vähillä heitoilla, Pelkonen kertaa.

Parkkipaikalta radan alkuun on pari sataa metriä ja radalle tulee matkaa noin 650 metriä.

– Pisin korien väli on 120 metriä ja väylän suunta on merkitty.

Radan kustannuksiin ovat osallistuneet leijonien lisäksi myös paikalliset yritykset. Jokaisella yhdeksällä väylällä on oma tukiyrityksensä.

Leijonat toivovat, että heittäjät muistavat varoa muita alueella liikkujia ja pitää hyvää huolta maahan valetuista koreista.

– Omat kiekot pitää jokaisella olla. Toivottavasti niitä saisi jatkossa myös liperiläiskaupoista, Pelkonen miettii.

Radan avajaisia vietetään tänään tiistaina.

Vastaa