Ylivoimainen ykkönen

Jouni Honkanen ja Tomi Helanne markkinoivat palkittua satamaansa Venemessuilla Helsingissä. Kuva Markku Ojala.

Paksuniemen Satamakahvila on voittanut Vuoden vierassatama -äänestyksen.

Uusien yrittäjien ja kunnan vahvan panostuksen myötä Paksuniemen alue on kokenut huiman kehityksen ränsistyneestä kuppilasta viihtyisäksi satamakeitaaksi. Tomi Helanteen ja Jouni Honkasen tarttuminen sataman ruoriin on nostanut kohteen yhdeksi Suomen mieliinpainuvimmaksi satamaksi.

Remontoitu kahvio, täyden muodonmuutoksen kokenut majatalo ja ruopattu satama uusine laitureineen on otettu kävijöiden keskuudessa innolla vastaan. Kunnan rakentama karavaanialue pääsee näyttämään vetovoimansa tulevana suvena.

– Paksuniemi on herätetty henkiin pienellä budjetilla, luovalla mielikuvituksella sekä talkooinnolla, Honkanen luettelee.

Luonnonkaunis alue ja historiallinen ympäristö pääsivät vihdoinkin arvoiseensa asuun. Pienillä mutta näyttävillä keinoilla myllymeijerin historia on läsnä Paksuniemen arjessa Hilja Maitotytön kammareineen sekä Hannan ja Aukustin aittoineen.

Viiden vuoden vuokrasopimus kannustaa jatkamaan kehitystyötä edelleen.

– Paksuniemestä ei olla luomassa massapaikkaa, vaan jatkossakin panostetaan hyvään palveluun, maittaviin ruokiin, laadukkaisiin esiintyjiin ja karaoke-iltoihin, satamaisännät lupaavat.

Kehuja sateli

Melkein kaikki – 95 prosenttia – Paksuniemessä vierailleista pitivät sitä kesän parhaana satamana. Perusteluissa nousi esille sataman henkilökunnan palvelualttius, myönteisyys lemmikkieläimiä kohtaan, uudistuneet majatalo ja laiturit sekä maukas ruoka. Kehuja sai myös aktiivinen kuulumisten kertominen sosiaalisessa mediassa.

5 000 euron palkinto kannustaa jatkamaan toiminnan kehittämistä. Tulevan kauden uudistuksista kerrottakoon, että terassi laajenee aamuauringon puolelle ja niemen kärkeen rakennetaan rantapromenadi.

– Asiakkaiden palautetta kuunnellaan – esimerkiksi grillikatokseen tulevat tuulensuojapleksit ovat näitä toiveita, Helanne linjaa.

Suomenlinna jäi taakse

Kilpailun järjestivät Suomen Messut sekä Suomen Purjehdus ja Veneily ry.

Yrittäjäkaksikko Tomi Helanne ja Jouni Honkanen pokkasivat palkintonsa Helsingin Venemessuilla, missä he ovat parhaillaan esittelemässä yrityksensä toimintaa.

Vierassatamaäänestyksessä veneilijät voivat äänestää vain niitä satamia, joissa ovat käyneet edellisen kesän aikana. Kunkin sataman saamat äänet jaetaan kyselyssä ilmoitettujen satamavierailujen määrällä; näin myös pienet ja syrjäisillä paikoilla olevat satamat voivat pärjätä äänestyksessä.

Ykkössijasta kisasi 95 eri kohdetta, kisan kunniamaininnat saivat Lootholman ja Suomenlinnan satamat.

Vastaa