Matkamessuihin vahva panostus

Paksuniemen satamakahvion yrittäjät Jouni Honkanen ja Tomi Helanne tarjoilevat matkamessuilla Rääkkylän liäkkettä.

Rääkkyläläiset ovat matkamessuilla omalla osastollaan – toisen ja kenties viimeisen kerran.

Rääkkylän kunnalla on jälleen oma osastonsa matkamessuilla, jotka avautuvat yleisölle 18. tammikuuta Helsingin Messukeskuksessa. Periaatteena on, että messuilla esittäytyvät yrittäjät tuovat kukin panoksensa messujen onnistumiseen ja valmisteluun. Kihaus Folk huolehtii esiintyjistä, Koivuniemen lomakylä tuo tullessaan mosaiikkipajan ja Selänteen sienimö osallistuu tavaroiden kuljetukseen.

– Tänä vuonna osasto ostettiin valmiiksi rakennettuna, kun viime vuonna sen kokoamisesta vastasi Hirsiveisto Laasonen. Messut ovat iso ponnistus, jotka houkuttelevat paljon kiinnostuneita kävijöitä, kehityssihteeri Raita Joutsensaari uskoo.

Rääkkylän kunnalle messuosasto maksaa noin 7000 euroa; rahoitus on peräisin viime vuoden budjetista.

– Tämä kerta lienee viimeinen mahdollisuus omaan osastoon. Ensi vuonna mukana ollaan luultavasti vain osana Pohjois-Karjalan yhteistä kokonaisuutta, Joutsensaari viittaa kunnan kiristyneeseen taloustilanteeseen.

Muut Pohjois-Karjalan kunnat näkyvät messuilla keskittyneesti Karelia Expertin alaisuudessa.

Viime vuonna Rääkkylän kunnan messuosastolla maistatettiin paikallisen leipomon ruisleipää, tänä vuonna tarjoillaan Rääkkylän liäke-etiketillä varustettuja namusia. Esittelijöillä on yhtenäinen ilme osaston kanssa; puna-musta väritys toistuu niin rakenteissa kuin vaatteissakin.

Uusia esitteitä

Paksuniemen satamakahvion yrittäjät aikovat pysäyttää messuvieraat keskustelevalla esittelyllä.

– Aiomme myös kierrellä nyt enemmän yleisön joukossa. Viime vuonna pysyimme koko ajan omalla osastolla. Markkinoinnissa painopiste on majoituksen lisäksi myös karavaanialueen ja vierasvenesataman esittelyssä, Tomi Helanne suunnittelee.

– Edellisellä kerralla emme voineet markkinoida juuri ollenkaan keskeneräisen starttirahapäätöksen takia, mutta nyt olemme paikalla jokaisena päivänä. Tapahtumaa markkinoidaan ennakkoon myös Facebookissa, jota käytämme tiedottamiseen muutenkin ahkerasti, Jouni Honkanen linjaa.

Uudessa esitteessä Paksuniemi näyttäytyy runsaina ja isoina kuvina.

– 5000 kappaleen painoksesta jää varmaan jaettavaa ensi kesäksikin, Helanne uskoo.

Myös kunta on koonnut oman karttatyylisen esitteensä, jossa on yrittäjien lisäksi listattu myös nähtävyyksiä ja luontopolkuja.

– Yrittäjät osallistuivat kukin 50 euron summalla kartan kustannuksiin, lisärahoitusta on saatu myydyistä mainoksista, Joutsensaari laskee.

Tarjoamiaan palveluja esittelevät paikallisista tahoista myös Karelia Cottages, Kaarina Kainulaisen lelumuseo, Topin tuvat ja Rääkkyläseura.

Matkamessut järjestetään Helsingin messukeskuksessa 17.-20. tammikuuta. Torstai ja puolet perjantaista on varattu ammattilaisille, muun ajan messut ovat kaikille kävijöille avoimet.

Vastaa