Ylämyllyn putkirikon korjaus siirtyy perjantaille

Kari Riikonen kertoo, että putkirikko paikannettiin yöllä Kuopiontien varteen, pari sataa metriä Ylämyllyn Shelliltä Joensuuhun päin.

Ylämyllyllä hajosi eilen torstaina iso vesiputki, joka hankaloittaa vedensaantia. Honkalammen, Salokylän ja Honkavaaran suunnan asukkaita pyydetään käyttämään vettä mahdollisimman vähän, jotta vettä riittäisi kaikille.

Käyttövesi on normaalia ja puhdasta, mutta käytössä oleva putki on niin pieni, että pitkään putkistoon ei saada riittävää painetta.

Keskiviikkoiltana yhdeksän aikaan vedet katkesivat koko Ylämyllyn alueelta kokonaan ja vuotokohta saatiin paikannettua Kuopiontien varteen, Ylämyllyn Shellin risteyksen lähelle. Niittokone oli rikkonut valtatien alitukseen liittyvän päätekaivon kansiston.

Maan pinnalta kaivoon tippuneet betonin palat rikkoivat muovisen vesiputken ja vesi pulppusi neljän metrin syvyydestä maan pinnalle.

– Suunnitelmana on asentaa Kuopiontien alitusputken sisälle toinen hieman pienempi putki. Korjaustöihin päästään perjantaiaamuna, kun tarvittavat osat saapuvat meille, yhdyskuntainsinööri Kari Riikonen kertoo.

Honkalammen puolelle ja siitä edelleen Salokylän vesiosuuskunnalle johdetaan nyt vesi Välikankaan putkistoa pitkin. Pienin paine putkistossa on Salokylällä, jossa osaan talouksista ei ole tullut välillä vettä lainkaan.

Mikäli iso määrä talouksista jää ilman vettä tai ongelma pitkittyy, harkitaan vedenjakelupisteen avaamista.

Vastaa