Matkamiehen tukipiste Rasivaaraan

Jaakko Löppösen ja Miia Hakkaraisen moottoripyöräharrastus innosti tilauskahvilan avaamiseen. Räyhäksi ristitty ajokki kerää katseita, kuin myös taustan kuplavolkkari.

Rasivaaran entinen koulu ei ole pelkästään tietotekniikkapainotteinen työympäristö. Siellä on myös moottoripyöräilijöille suunnattu kahvila.

– Tykkään kaikesta mikä pärisee ja kulkee kahdella pyörällä. Jaettu ilohan tuplaantuu, joten tarkoituksena on luoda rento paikka kahvilla piipahtamiseen, paikan puuhamies Jaakko Löppönen taustoittaa.

Travelneer Oy on uudistanut Rasivaaran entisen koulun tiloihin yrityksensä toimitilat. Vuorossa on kevennystä töiden lomassa virkistäytymiseen.
Rääkkyläläisen V2E Cafen nimi tulee tietenkin moottoreista.

– V2 viittaa kaksipyttyisiin v-koneisiin, e-kirjain puolestaan elämyksellisyyteen, Löppönen selventää.

– Tällä hetkellä olemme avoinna vain tilauksesta, sillä remontti on vielä kesken. Moottorikelkkailijoiden soittoihin vastataan, ja tila sopii tapahtumien järjestämiseen hivenen erilaisessa ympäristössä, Löppönen vinkkaa.

Tulikasteensa kahvio sai elokuun alussa, parinkymmenen pyörän pärähtäessä pihaan.

– Se toi hieman vauhtia projektiin ja homma pyörähti käyntiin toden teolla. Nyt on hiottu yhteistyökuvioita muun muassa Kolin suuntaan, Löppösen puolisi Miia Hakkarainen vihjaa.

Sijainti miellyttää kilometrien nielijöitä.

– Mutkaiset ja mäkiset tiet lossilla höystettynä tarjoavat vaihtelevan mahdollisuuden useammankin vesistön kiertämiseen. Reissu Kermankoskille tai Punkaharjulle käy päiväreissuksi, noin 10 000 kilometriä vuosittain kurvaileva Löppönen arvelee.

Traktori ja Räyhä

Entinen ruokala- ja liikuntasalirakennus piilottaa sisäänsä rouhean kahvilan. Vastaantulijaa tervehtii renkaan sisässä oleva kahvipannu, seiniä somistavat moottoripyörien osat. Löppösen menokit, Räyhä ja Milwaukee Tractor, saavat motoristin näpit syyhyämään.

– Räyhä on 1850 kuutioinen omavalmiste. Milwaukee on enemmän matkapyörä kuin näyttelypeli, Löppönen viittaa 1340 kuutioiseen Harley Davidsoniin.

– Isokin mies taantuu lapseksi näiden parissa; ensin istutaan, sitten otetaan kuvia ja lopulta jo pitää päästä koeajamaan.

Myös pieniä huoltoja pyöriin voidaan tarvittaessa tehdä, sillä pariskunnan koti on aivan naapurissa autotalleineen. Ensi kesän varalle valmisteilla on toinen harrikka, koeajokäyttöön.

– Ajatuksena on tarjota elämyksiä, mahdollisuutta kokeilla eri pyöriä ja ajoreittejä.

Pihassa koreilee myös Volkswagenin legendaarinen kupla, alkuperäisessä asussaan.

– Lähtipä liikkeelle pyörillä tai kuplalla, aina joku tulee juttelemaan, Hakkarainen naurahtaa.

Talven aikana kahvion yhteyteen valmistuvat saunatilat, joissa kelpaa löylytellä reissun päälle.

Myös avoimien ovien päivä yhdistettynä lähialueen kaksipyöräisten menopelien esittelykierroksineen on pariskunnan suunnitelmissa.

Vastaa