Pietilä iski ViU:n yllätysvoittoon supervuorossa

Lukkari Niina Härkönen sai Kirittärien sisäpelin kuriin torstaina.

Viinijärven Urheilijat tasoitti otteluvoitot naisten Superpesiksen välierissä 1-1:een. ViU kaatoi torstai-iltana kotikentällään sarjan ykkössuosikki Kirittäret 1-0 (2-2, 2-2, 1-0).

Viinijärven sankariksi nousi kaatosateessa pelatussa supervuorossa Inka Pietilä. Kakkostilanteessa lyöntivuoroon tullut Pietilä iski läpilyönnin kakkosrajasta, ja vikkeläjalkaisella Anu Pulkkisella oli helppo työ tuoda kotijoukkueelle supervuoron ainoa juoksu.

– Oli tiukka vääntö ja loistavaa taistelua meiltä, ottelun parhaana palkittu Pietilä sanoi taiston tauottua.

Pietilää säesti oivallisesti kotijoukkueesta kakkospalkittu lukkari Niina Härkönen, joka sai syötöillään vierasjoukkueen pelätyt kärkietenijät kuriin.
Osaltaan ViU:n urakkaa helpottivat Kirittärien lahjoittamat kaksi juoksua harhaheitoilla ja yksi vapaataipaleella tullut juoksu. Viinijärven pelinjohtaja Marko Hovi näki kotijoukkueen voiton avaimen olleen pitävä ulkopeli.

– Kaverilla on nopeita etenijöitä, mutta ne saatiin hyvin kiinni. Olen tosi ylpeä tästä porukasta. Tämä on sellainen, joka taistelee ja jota on kiva valmentaa. Me lähdemme taistelemaan ottelusarjan voitosta, tyytyväinen Hovi kommentoi ottelun jälkeen.

Ottelusarja jatkuu lauantaina Jyväskylässä. Torstai-illan voiton myötä ottelusarja jatkuu vielä ainakin sunnuntaina, kun joukkueet kohtaavat Viinijärven pallokentällä. Jos ottelusarja menee viidenteen matsiin, se pelataan keskiviikkona Jyväskylässä. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

Lisää välieräotteluista ensi torstain Kotiseutu-uutisissa.

Vastaa