Asuntolasta Toimelaksi

Purkutyöt ovat loppusuoralla entisessä Käsämäntien asuntolassa. Paikalle nousee uusi Toimela, jonka terveyskeskuksen puoleinen osa on korotettu.

Uuden Toimelan rakennushanke etenee hyvää vauhtia. Käsämäntien entisistä rivitaloista kuoriutuu kesäkuun loppuun mennessä nykyaikainen toimintakeskus.

Toimela palvelee valmistuttuaan mielenterveyskuntoutujien ja kehitysvammaisten asunto- ja harrastetiloina. Lisäksi tiloihin tulee toimistoja.

Aiemmin vanhainkodin asuntolana toiminut L-kirjaimen muotoinen rivitalo on muuttunut eniten sen terveyskeskuksen puoleisesta päädystään. Aiemmin kokonaan yksikerroksisessa rakennuksessa on nyt myös korkea osa, jota varten kattoa on korotettu puoli kerrosta ylöspäin.

Samaisessa päädyssä on myös pääsisäänkäynti korkeiden ikkunoiden koristamaan päivätoimintatilaan. Viereiseen huoneeseen on valmistumassa iso yhteiskeittiö.

Uusia asuntoja

Loppuosa rivitalosta on saneerattu kuudeksi asunnoksi. Erityisryhmien asuntokanta vahvistuu entisestään kirkonkylällä, sillä vanhassa Toimelassa ei ollut käyttökuntoisia asuntoja.
Uudet asuintilat saavat kokonaan uudet sisäpinnat. Lisäksi eristeitä, putkia, ikkunoita ja pintoja vaihdetaan rivakkaan tahtiin. Tiiliseinät säilyy; muutoin talo koko totaalisen uudistumisen.

Pienehköt yksiöt ovat paikoin yhdistetty isommiksi kodeiksi.
Asuntoihin on ollut jo jonkin verran hakijoita.

Piha uudistuu muun muassa siten, että asukkaat saavat varastotilat erilliseen lisärakennukseen.

Vanha purkuun

Liperin kunnan omistaman rakennuksen täysremontti maksaa yhteensä 1,3 miljoonaa euroa. Tämän vuoden talousarvion investointiosassa 700 000 euron panostus näyttelee toisiksi suurinta summaa heti Lautasuon päiväkodin remontin jälkeen.

Vanha punainen Toimela viereisellä tontilla oli niin huonossa kunnossa, ettei sitä kannattanut alkaa korjata.

– Sen purku ajoittunee syksyyn, isännöitsijä Tommi Hirvonen kertoo.

Lokakuussa aloitettu urakka on määrä päättyä kesäkuun lopussa.

Pääurakoitsija on Pohjois-Karjalan Putkirakenne Oy Enosta.

Vastaa