Soihdunkantaja?

Mirva Kokko on kunnostautunut Liperin Hiihtoseurassa niin nuorisovalmentajana kuin talkoolaisenakin.

Viinijärveläinen Mirva Kokko voi hyvinkin olla yksi Lontoon olympialaisten soihdunkantajista. 19-vuotias Liperin Hiihtoseuran aktiivi on nimittäin valittu 10 finalistin joukkoon olympialaisten pääyhteistyökumppani Samsungin ja Ilta-Sanomien etsiessä neljää suomalaista soihdunkantajaa.

– On äärettömän hienoa, mikäli pääsen soihtua kantamaan. Eihän tällaisesta asiasta osaa edes etukäteen haaveilla.

Kokkoa ehdotti soihdunkantajaksi Liperin Hiihtoseuran johtokunta – nuoren itsensä tietämättä.

– En todellakaan osannut odottaa, että minua ehdotettaisiin soihdunkantajaksi. Mutta mieluinen ja positiivinen yllätyshän se ilman muuta oli.

Hiihtoseuran perustelut ehdotukselleen ovat varsin vaikuttavat. Kokko on viimeisen seitsemän vuoden ajan innostanut lapsia ja nuoria liikunnan pariin. Paitsi valmentajana, hänet tunnetaan myös aktiivisena tapahtumien järjestäjänä sekä talkoolaisena. Hän onkin seuran mukaan loistava esimerkki henkilöstä, joka toimii pitkäjänteisesti, pyyteettömästi ja iloisesti pikku urheilijoiden eteen.

– Hän miettii esimerkiksi valmennusasioita ihan omalla ajallaan, ja kun on aika suunnitella seuraavaa kautta, niin Mirvalla onkin jo kaikki valmiina, Hiihtoseuran puheenjohtaja Martti Reijonen kehuu.

Toisaalta Reijonen korostaa myös Kokon taitoa kuunnella toisia ja ohjata innostavasti.

– Hän on hankkinut valmennukseen paljon uusia apuohjaajia ja onnistunut luomaan ohjaajien välille uskomattoman hyvä hengen.

– Mirva on tehnyt seuran eteen erittäin arvokasta työtä, Reijonen kiittelee.


Kaikki liikkumaan

Hiihdon lisäksi Kokko on toiminut liikuntaleirien ohjaajana sekä vetänyt jumppia ja sählyryhmiä. Omalla toiminnallaan viinijärveläisnuori haluaa ohjata lapsia elinikäisen liikuntaharrastuksen pariin.

– Olen ollut Liperin hiihtoseuran toiminnassa mukana jo 3-vuotiaasta. Yläasteikäisenä minua pyydettiin valmennustehtäviin ja päätin lähteä toimintaan mukaan. Tutuksi ovat tulleet niin alle kouluikäiset, alakoululaiset kuin yläkoululaisetkin.

Kokon mukaan hyvä nuorisovalmentaja kannustaa lapsia ja nuoria liikkumaan – näiden erilaiset tarpeet ja osaamistasot huomioon ottaen.

– Minusta on tärkeää suunnitella harjoitukset niin, että kaikki voivat osallistua ja kokea liikkumisen riemua.

Keskiviikkoon asti aikaa

Sen, pääseekö Kokko kantamaan olympiatulta, ratkaisevat soihtuäänestykseen osallistuneet. Finalisteja voi äänestää Ilta-Sanomien nettisivuilla aina lokakuun viidenteen päivään eli keskiviikkoon asti. Soihtua pääsevät Iso-Britanniaan kantamaan kaksi eniten ääniä saanutta sekä kaksi tuomariston valitsemaa finalistia.

Mirva Kokko on jo ennättänyt mainita soihtuäänestyksestä niin ystäville, sukulaisille kuin työkavereillekin.

– Kaikki ovat olleet iloisia ja onnellisia puolestani, Kokko iloitsee.

Olympialaisia edeltävään soihtuviestiin osallistuu kaikkiaan kahdeksan tuhatta ihmistä. Tuli sytytetään perinteisin menoin Kreikassa; Iso-Britanniaan se saapuu 18. toukokuuta 2012. Britannian halki olympiatulta kuljetetaan 70 päivän ajan.

Lontoon olympialaiset alkavat 27. heinäkuuta.

Vastaa