15 päivähoitopaikkaa Lautasuolle

Purkutyöt olivat täydessä vauhdissa Lautasuon koulun parakkirakennuksessa viime perjantaina.

Lautasuon koulun parakkirakennusta kunnostetaan parhaillaan päiväkodiksi. Mikäli kiinteistön remontti etenee suunnitelmien mukaisesti, päiväkodin ovet avataan noin kuukauden kuluttua, syys-lokakuun vaihteessa. Parakkirakennukseen tulee hoitopaikka 15 lapselle.
Varhaiskasvatuksen johtajan Sirkka Korhosen mukaan kyseessä on hätätilaratkaisu, jonka avulla selvitään syksystä.
– Tällä hetkellä vapaita paikkoja ei ole päivähoidossa lainkaan, mutta toisaalta hoitopaikka on kuitenkin järjestynyt jokaiselle sellaista tarvitsevalle. Syys-lokakuun aikana päivähoitoon on tulossa kymmenkunta lasta lisää; Lautasuon koulun tilat ovat vastaus tähän tarpeeseen.
Sivistyslautakunnan tekemän päätöksen mukaan 70-luvulla rakennettu kiinteistö otetaan päiväkotikäyttöön tilapäisesti. Sivistystoimi käänsi katseensa Lautasuon suuntaan sen jälkeen, kun ilmeni, ettei Jyrin alueella sijaitsevia osaomistusomakotitaloja voida valjastaa päivähoidon tarpeisiin. Lisäksi Lautasuon alueen todettiin soveltuvan parhaiten päivähoitotoiminnan laajentamiseen.
Korhonen on tässä suhteessa samoilla laduilla lautakunnan kanssa.
– Alueena Lautasuo on hyvä, helposti lähestyttävissä useammalta suunnalta.

Sisäilma kunnossa

Lautasuon koulun parakkirakennus valjastetaan päivähoidon käyttöön vain osittain. Tekninen johtaja Taisto Tuononen kertoo, että päiväkoti tulee toimimaan noin 150 neliön suuruisella alalla.
Parhaillaan kiinteistössä maalataan seinäpintoja sekä kunnostetaan wc- ja eteistiloja paremmin päivähoitoon soveltuviksi. Saniteettitilat varustetaan pikkuisin wc-pytyin ja hoitopöydin; eteistiloihin tulevat kuivauskaapit. Lisäksi kiinteistöön asennetaan uudet keittiökalusteet.
Tuonosen mukaan kiinteistö on sisäilmaltaan moitteettomassa kunnossa.
– Missään tutkimuksessa ei ole todettu, että rakennuksessa olisi hometta. Sellaisia puheita kylillä jostain syystä liikkuu, mutta ne ovat vain kaupunkilegendaa.
Kuten jo todettu, Lautasuon koulun parakkirakennus on vasta ensiapua Ylämyllyn alueen päivähoitopaikkatarpeeseen. Korhonen laskeskelee, että mikäli tonttikauppa käy Jyrin alueella entiseen malliin, kasvaa päivähoitopaikkojen tarve myös jatkossa.
– Lisäpaikkoja tarvitaan.
– Toki vuodenvaihteessa käyttöönotettava kuntalisä tulee osaltaan vaikuttamaan päivähoitopaikkojen kysyntään. Se, millaisia nämä vaikutukset ovat, selviää kuitenkin vasta loppuvuodesta, Korhonen toteaa.

Vastaa