Uusia tontteja kirkonkylälle ja Viinijärvelle

Marko Räsänen rakentaa taloa myyntiin juna-aseman läheisyyteen Viinijärvellä. Alue on alkanut vihdoin kiinnostaa rakentajia, nyt tekeillä on kolme taloa. Taustalla kirvesmies Tuomas Hostikka.i

Pietarisen pelto avataan rakentajille tarvittaessa ensi keväänä, Viinijärvellä asemakaava valmistuu jo tämän vuoden aikana ja tontteja luovutetaan sitten tarpeen mukaan.

Yhdyskuntasuunnittelija Reino Kuivalaisen mukaan tarkoituksena on turvata taajamien tonttitarjontaa pidemmällä aikavälillä. Varsinkin kirkonkylällä on jo pulaa rakennuspaikoista, tarjolla on enää viisi tonttia. Viinijärvellä on edelleen lukuisia vapaita tontteja juna-aseman läheisyydessä, mutta rakentamisen piristymisestä on selviä merkkejä.

Päättäjiä on moitittu kirkonkylän ja Viinijärven unohtamisesta Ylämyllyn kasvattamisen huumassa. Ylämyllyllä on rakennettu viime vuosina saman verran kuin muualla kunnassa yhteensä ja kysyntä on kovaa edelleen.

Nyt halutaankin tuoda esille näiden syrjäisempien taajamien vahvuudet: viihtyisyys, väljyys ja rauhallisuus.

– En näe mitään syytä, miksi kirkonkylä ja Viinijärvi eivät houkuttelisi asukkaita. Koulut ja muut palvelut ovat lähellä, vesistöt äärellään ja Joensuuhunkin on hyvät yhteydet, Kuivalainen sanoo.

Houkuttelevana tekijänä on myös tonttien selkeästi edullisempi hinnoittelu: noin 2 000 neliön tontti irtoaa 5 000 eurolla. Ylämyllyllä samankokoisesta tontista pitää pulittaa vähintään nelinkertainen hinta.

Junallakin Joensuuhun

Rakennusalan yrittäjä Marko Räsänen oli aloittelemassa elementtitalon seinien pystytystä tiistaiaamuna asemanseudun alueella Viinijärvellä.

116-neliöistä taloa myyntiin rakentava Räsänen uskoo ostajan löytyvän ongelmitta, koska alue näyttää nyt kiinnostavan perheitä. Naapurissa on viisi uutta taloa ja kolme on tekeillä.

– Viihtyisä paikkahan tämä on ja kaikki peruspalvelut ovat lähellä. Kaupunkiin voi matkustaa paikallisliikenteen junalla eikä matka kestä autollakaan kuin reilut parikymmentä minuuttia, hän listaa hyviä puolia.
Sami Tolvanen

Vastaa