Rääkkyläläiset juhlivat vapautumista Hellin ikeestä

Lumisadekaan ei lannistanut Timo Wikbergin (vas.) ja Yrjö Erosen aurinkoista mieltä terveystempauksessa.

Tilaisuuden tunnelma oli vapautunut, uusi sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujen tuottaja sai välittömästi kuntalaisten hyväksynnän.

– Hyvältä vaikuttaa. On se mukava kun voi soittaa suoraan omaan terveyskeskukseen ja pääsee heti läpi, eläkeläinen Aili Kinnunen kiteyttää monen muunkin rääkkyläläisen mielessä pyörineen ajatuksen.

Kunnanjohtaja Yrjö Eronen kiitteli puheessaan kuntalaisten aktiivisuuta, joka loi ratkaisulle positiivista painetta.

– Kuntalaisten tuki on ollut aistittavissa koko ajan. Tämä on ainoa mahdollinen toimintatapa, jolla lähipalvelut saadaan turvatuksi ja talous tasapainoon. Toki tilanne on haasteellinen, sillä onnistumista seurataan. Lain mukaan mennään ja selvitykset on tehty.

Viime hetken valmisteluja hiottiin vielä vappuviikonloppuna, mutta varsinainen vaihdos Hellistä Medoneen sujui rauhallisesti ja ilman ennakoituja kahakoita.

– Erityiskiitokset kuuluvat sosiaali- ja terveyspalveluissa työskenteleville henkilöille, sillä viime viikkojen epätietoisuus on ollut heille raskasta, Eronen sanoi.

Ennaltaehkäisevään työhön tullaan panostamaan aiempaa enemmän.

– Erityispiirteenä meillä keskitetään huomio lasten ja nuorten palveluihin. Esimerkiksi koululaisten vuositarkastukset hammashuollossa ovat pahasti myöhässä, jonoja ryhdytään välittömästi purkamaan, toimialajohtaja Timo Wikberg Attendo Medonesta selvitti.

Suuhygienisti ja hammaslääkäri tekevät jatkossa muun muassa oikomishoitoja, joita ei paikkakunnalla ole aiemmin ollut saatavilla.
Yhteistyö koulun ja sivistystoimen, kolmannen sektorin ja seurakunnan kanssa tulee olemaan tiivistä, sillä se koetaan yhdeksi tehokeinoksi ongelmien ehkäisyssä.

Vastaa