Kuuden kärkeen

Marika Rummukainen, Marko Hovi ja Salla Pollari odottavat jo innolla pelikauden alkua. – Pelipäivä on juhlapäivä, Pollari kuvailee tunnelmia.

Viinijärven Urheilijoiden tavoitteena on sijoittua alkavalla superpesiskaudella kuuden parhaan joukkoon.

– Joukkueen itselleen asettama tavoite on realistinen, pelinjohtaja Marko Hovi toteaa.

– Kokonaisuudessaan sarja on nyt kovempitasoinen kuin viime kaudella. Keskikasti on todella tasainen, joten tiukat pelit on väännettävä kotiin. Jokainen piste on arvokas.

Tällä kaudella naisten superpesissarjaan osallistuu kymmenen joukkuetta. Yhtäkään joukkuetta ei uhkaa putoaminen alemmalle sarjatasolle, mutta ViU:n paineita se ei vähennä.

– ”Kiva kun kukaan ei putoa, voidaan olla kymmenensiä” –asenteella ei kauteen lähdetä. Ne ajat ovat kaukana takana, seuran puheenjohtaja Timo Palander sanoo.

– Seurajohto on tyytyväinen, mikäli naiset sijoittuvat vähintään sijoille 5-7.

Täsmähankintoja

Liperiläistiimi on uudistunut jonkin verran sitten viime kauden. Pelinjohtajana on aloittanut vahvan pelaajauran ja seuratyötaustan omaava Marko Hovi. Uusia pelaajia joukkueeseen mahtuu puolestaan neljä: Riikka Karppinen, Anni Kivimäki, Salla Pollari ja Emmi Satokangas. Hovi luonnehtii joukkueen uusia jäseniä täsmähankinnoiksi.

– Olemme tarvinneet joukkueeseen tietynlaisia pelaajia pelaamaan tiettyä paikkaa.

– Erityisesti jokerina pelaavalle Sallalle on annettu paljon vastuuta. Nähtäväksi jää, miten nuoren naisen hartiat sen jaksavat kantaa.

Kohtuuttomia odotuksia Pollarin niskaan ei kuitenkaan kaadeta.

– Annetaan Sallalle happea tehdä sitä, minkä hän osaa. Huonojakin päiviä saa olla, kunhan niitä hyviä vain on enemmän, Hovi kuvailee.

ViU:n superpesisjoukkue on varsin nuori – 80-luvun lopulla syntyneet edustavat jo kokenutta kaartia. Seuran edustajat painottavatkin, että kyseessä on tulevaisuuden ryhmä.

– Tavoitteena on, että vuonna 2014 seuralla on jonkin värinen mitali, Palander sanoo.

Katseet ulkopelissä

Lokakuun lopulla alkanut superpesisjoukkueen harjoituskausi on mennyt Hovin mukaan hyvin. Joukkue on panostanut nyt aiempaa enemmän harjoittelun laatuun, ja erityisesti ulkopeliä on treenattu huolella – voiman, nopeuden ja lajitaitojen ohella. Keskimäärin pelaajilla on ollut kahdeksat treenit viikossa.

– Olemme treenanneet selvästi eri tavalla kuin aiemmin, toteaa ViU:n superpesisjoukkueen kapteeni Marika Rummukainen.

Liian kovalla kädellä pelinjohtaja ei kuitenkaan ole joukkuettaan piiskannut.
– Pitäähän treenien vaativia ollakin, jotta myös tuloksia saadaan aikaan, Rummukainen toteaa iloisesti.

Vähintään 600 per peli

Taistelu pesäpallon naisten Suomen mestaruudesta alkaa tiistaina 10. toukokuuta; ViU aloittaa tuolloin kautensa kotiottelulla Siilinjärven Pesistä vastaan.

Niin pelaajien kuin seurajohdonkin toiveissa on, että mahdollisimman moni pohjoiskarjalainen löytäisi tiensä ViU:n kotikentän laitamille.

– Jos pelejä on seuraamassa keskimäärin 600 ihmistä, olemme tyytyväisiä, Palander summaa.

Seura on pyrkinyt lisäämään yleisön viihtyvyyttä avaamalla kenttäalueelle toisen kahvion ja rakentamalla vip-alueelle terassin. Myös pelaajien tiloja on samassa yhteydessä kohennettu.

Vastaa