Kuoringan kioskiyrittäjä ilahtui lautakunnan päätöksestä

Kuoringan uimaranta palveluineen on suosittu virkistäymispaikka.

Tekninen lautakunta hyväksyi viime tiistaisessa kokouksessaan esityksen, jonka mukaan kunta vastaa jatkossa uimarannan vesialueen rakentamistarpeista sekä vuosittaisista valvontakustannuksista.

Aluetta hallinnoivan Pohjois-Savon ely-keskuksen vastuulle on puolestaan jäämässä maa-alueen liikenneturvallisuuteen liittyvät kunnostus- ja ylläpitokustannukset.

Lopullisen päätöksen asiassa tekee kunnanhallitus.

Leväepäilyjä syyttä suotta

Pohjois-Savon ely-keskus luopui Kuoringan uimarannan ylläpidosta viime vuoden toukokuussa. Käytännössä tämä tarkoitti sitä, että viime kesänä rannalla polskuteltiin jokamiehen oikeuksien nojalla; yleistä uimarantaa alueella ei ollut.

Levähdyspaikalla toimivan kioski-kahvion yrittäjä Soile Karttunen kertoo, että uijia ja auringonpalvojia rannalla riitti runsain mitoin, mutta monet ihmettelivät yleisen uimarannan statuksen puuttumista.

– Tavallisimmin syyksi epäiltiin sitä, että rannalla olisi levää.

Uimarannan kohtalo on vaivannut yrittäjää, ja niinpä teknisen lautakunnan päätös olikin Karttuselle positiivinen uutinen.

– On hieno asia, jos kunta ottaa rannan hoitaakseen. Kyseessä on kuitenkin todella suosittu ranta, mikä tarjoaa hyvät puitteet vaikkapa uimakoulujen järjestämiselle.

Ilman valvontaa mentäneen

Mikäli kunnanhallitus hyväksyy esityksen uimarannan ylläpitäjän muutoksesta, ympäristöterveydenhuollon viranomaiset kartoittavat alueen tarpeet. Tekninen johtaja Taisto Tuononen arvelee, että alueelle tullaan asentamaan uusia poijuja sekä ilmoitustaulu.

– Ympäristöterveydenhuollon viranomaisten kanssa arvioidaan myös uimavalvonnan tarve rannalla. Lähtökohtana on kuitenkin ajatus siitä, ettei jatkuvaa valvontaa tarvittaisi.

Kuoringan uimarannan ylläpito maksaa kunnalle vuosittain noin 3000 euroa.

– Summa koostuu pääasiassa vesinäytteiden oton ja poijujen tarkistuksen ja asentamisen aiheuttamista kustannuksista, Tuononen valottaa.

– Uimavalvojan palkkaaminen nostaisi kustannuksia oleellisesti.

Kioksi-kahvion toiminta Kuoringan levähdyspaikalla jatkunee viimekesäisen käsikirjoituksen mukaan.

– Erinäisiä suunnitelmia toki on, mutta ei niistä tässä vaiheessa tämän enempää, Karttunen toteaa salaperäisesti.

– Nyt vain toivotaan, että tuleva kesä olisi yhtä lämmin ja aurinkoinen kuin viime kesäkin. Kioski-kahvion toiminta kun on täysin säiden armoilla.

Vastaa