Veneiden ja koneiden hotelli rakenteille

Käsämäntietä ajavan huomio on osunut Papelonsaaren tienhaaran kohdalla aloitettuun työmaahan. Syksyn kylmien tullessa paikalla pitäisi olla veneiden ja koneiden säilytykseen tarkoitettu varastohotelli.i

Papelonsaaren tienhaaran kohdalle Käsämäntien vartee nousee pellolle tuhannen neliön verran lämmintä varastotilaa isojen veneiden ja koneiden omistajille.

Ensi syksyyn tähtäävä Aapo Kinnunen sanoo suunnitelmaansa varastohotelliksi.

– Luvat ovat valmiina ja tienpohjaa on availtu. Rakentaminen alkaa, kun lumet lähtevät ja valmista pitäisi olla siinä vaiheessa, kun syksyn kylmä ajaa koneita sisätiloihin, sanoo Kopolan tilan yrittäjä Aapo Kinnunen.

Rakennuksesta tulee noin 5,5 metrin korkuinen, joten tilavuutta on 5 500 kuutioita. Isommatkin veneet ja koneet mahtuvat talven ajaksi lämpimään säilytykseen.

Talvehtimisen lisäksi lämmitetty halli tarjoaa mahdollisuuden pienille huolto- ja korjaustöille.

Halliin tulee maalämpö. Sokkeli rakennetaan omana työnä, mutta varsinainen rakennus hankitaan koottavana pakettina. Rakennuksen ulkoverhous on puuta.

– Erityisesti Etelä-Suomessa tällaisista tiloista on kova kysyntä. Maakunnasta löytyy muutama vastava halli ja ne ovat tehokkaassa käytössä.

Aapo Kinnunen arvioi säilytystilan vuokratasoksi 5-10 euroa neliöltä. Hinta vaihtelee tarvittavan tilan mukaan. Kesällä, kun lämmityskustannukset eivät ole rasitteena paikan saa talviaikaa edullisemmin.

– Veneiden lisäksi talvisäilytystilaa löytyy esimerkiksi autoille, matkailuvaunuille ja maatalouskoneille.

Aapo Kinnunen sanoo suunnitelman olleen hautumassa jo muutaman vuoden. Mietinnän myötä on hallin koko kasvanut.

Vastaa