Koiraurheilukeskus Pärnävaaralle

Monitoimihallin myötä koiraharrastusmahdollisuudet paranevat Joensuun seudulla. Hankkeen puuhamies Henri Nygren agilityradalla bordercollie Anin kanssa.

Noin 1 600 neliön suuruinen rakennus mahdollistaa muun muassa agilitykilpailujen järjestämisen sisätiloissa sekä yhdistyksen jäsenmäärän kasvattamisen.

– Tällä hetkellä yhdistyksessämme on noin kahdeksankymmentä jäsentä. Määrä on rajattu, sillä suuremmalle porukalle emme pysty tarjoamaan harjoitusmahdollisuuksia, toteaa Henri Nygren Joensuun Agilityurheilijoista.

Suunnitteilla olevaan monitoimihalliin tulee kaksi harjoituskenttää, minkä ansiosta treenivuorojen määrä voidaan tuplata.

Nygrenin mukaan monitoimihallille onkin kiistaton tilaus.

– Esimerkiksi Kuopiossa on kaksi täysimittaista kisahallia, mutta Joensuun seudulla ei vielä yhtään. Agilitykisoja onkin voitu järjestää ainoastaan ulkona tai esimerkiksi hevosmaneeseissa.

Talkoovoimin rakennetaan

Monitoimihallin suunnittelutyöt ovat Nygrenin mukaan loppusuoralla. Hallin tilajärjestelyt ovat selvillä, ja alueen vuokrasopimus Joensuun kaupungin kanssa allekirjoitettiin viime perjantaina.

Rakennuslupaa haetaan maaliskuun aikana. Varsinaiset rakennustyöt pääsevät vauhtiin tulevana kesänä.

– Mitä konkreettiseen rakentamiseen tulee, talkootyönä pyritään tekemään mahdollisimman paljon. Urakoitsijoiden palveluita hyödynnetään tarpeen mukaan, Nygren valottaa.

Monitoimihallihankkeeseen on haettu leader-rahoitusta.

– Virallista rahoituspäätöstä emme ole vielä saaneet, mutta luottavaisella mielellä olemme sen asian suhteen, Soili Makkonen Joensuun Agilityurheilijoista toteaa.

– Leader-rahoituksella on tarkoitus kattaa 47-48 prosenttia hankkeen kokonaiskustannuksista. Yhdistys sijoittaa jonkin verran niin omaa kuin lainarahaakin. Lisäksi pyrimme löytämään yhteistyökumppaneita, jotka myös osallistuisivat kustannuksiin.

Hallin rakentamiskustannukset ovat 230 000 euroa.

Sisätiloille tilausta

Agilityä harrastavien lisäksi monitoimihallia voivat hyödyntää myös muut koiraharrastajat sekä urheiluseurat. Tarjoaahan halli hyvät puitteet esimerkiksi jalkapalloilijoille.

– Monella muullakin seuralla on samanlainen ongelma kuin meillä: avoimista, isoista harjoitustiloista on pulaa, Makkonen summaa.

Agilityn harrastamiseen soveltuville sisätiloille on tilausta jo senkin vuoksi, että lajin harrastajamäärät ovat kasvussa, niin paikallisella kuin valtakunnallisellakin tasolla.

– Kiinnostus lajia kohtaan on suurta myös Liperin ja Joensuun alueella, Makkonen sanoo.

Monitoimihallin sijainti Pärnävaaran urheilukeskuksen yhteydessä on Nygrenin mukaan mitä loistavin.

– Tiloja etsittiin monen eri kunnan alueelta Joensuun seudulta. Lukuisat syyt puolsivat hallin sijoittamista Ylämyllylle: maapohja on hyvä, alueella on jo ennestään palveluja ja lisäksi Pärnävaaralle on helppo tulla, vaikkei aivan vieressä asuisikaan.

Vastaa