Kirkonmäeltä asemalle

Osastonhoitaja Juha Nevalainen purki muuttokuormaa torstaina.

Uudelta tuoksuviin tiloihin tehtiin muuttoa viime torstaina ja perjantaina.

Muuttotalkoisiin osallistunut henkilökunta on tyytyväinen remontin laatuun, mutta neliöiden riittävyys epäilyttää hieman. Linja-autoaseman toimipaikka on selkeästi pienempi kuin vanha lääkäritalo.

– Pienempien tilojen vuoksi meidän pitää tehdä lukujärjestys henkilökunnalle, osastonhoitaja Juha Nevalainen kertoo.

Linja-autoasemalle lohkaistiin noin 200 neliötä terveyspalveluille, joita ovat muun muassa sairaanhoitajan vastaanotto ja neuvola. Tilaa riitti myös kotisairaanhoidon ja kotipalvelun toimistoille. Oma huoneensa on varattu suuhygienistille, joka muuttaa myöhemmin keväällä.

– Lääkärin vastaanotolle on valmius, mutta toiminnan käynnistämistä ei ole näköpiirissä. Asia riippuu muun muassa kunnan lääkäritilanteesta, Nevalainen kertoo.

Terveyspalvelut eivät lopu kokonaan kirkon kupeessa sijaitsevalta lääkäritaloltakaan. Hammaslääkärin vastaanotto jatkuu entisessä paikassa.

Keskeinen paikka

Sairaanhoitaja Tarja Tolvasen ja kotisairaanhoitaja Anita Pulkkisen mukaan viinijärveläiset ovat suhtautuneet positiivisesti muuttoon.

– Keskeistä paikkaa on kiitelty, Tolvanen kertoo.

Vaikka entinenkään ei sijainnut syrjässä, sinne pääseminen saattoi vaatia ponnisteluja.

– Kirkonmäen nousu on ollut jopa ylivoimainen monelle vanhukselle, Pulkkinen kertoo.

Linja-autoasemalle muutto maksoi kunnalle noin 300 000 euroa. Täydellisen pintaremontin lisäksi suora sähkölämmitys korvattiin energiaa säästävällä maalämpöjärjestelmällä.

Uudistuksia Ylämyllyllä

Myös Ylämyllyn terveyspalveluissa tapahtuu tällä viikolla. Laboratorionäytteet otetaan huomisesta alkaen Honkalammen koululla.

Lisäksi diabeteshoitajan vastaanotto siirtyy samaan paikkaan.

– Pystymme lisäämään myös psykologin ja psykiatrisen sairaanhoitajan palveluja koululta saatujen tilojen ansiosta, osastonhoitaja Päivi Tolvanen kertoo.

Muutosten taustalla on krooninen tilanpuute. Taajaman terveysasema on käynyt pieneksi muuttoliikkeen myötä.

Vastaa