Areenan nimi myytävänä

Vanhan nurmikentän paikalle halutaan kestävä keinonurmikenttä. Yllätyksen Kari Karvisen (vas.) ja Arto Monosen mukaan alustavat neuvottelut sponsoreiden kanssa ovat olleet rohkaisevia.

Urheilupaikan nimeäminen pääsponsorin mukaan on erikoista näillä korkeuksilla, mutta Ylämyllyn Yllätys on päättänyt kokeilla sitäkin vaihtoehtoa keinonurmikenttähankkeessaan. Kunta on antanut seuralle luvan sekä areenan nimen että mainospaikkojen myymiseen.

Seuran puheenjohtaja Arto Mononen on ottanut viime päivinä yhteyttä maan muihin jalkapalloseuroihin, joilla on kokemusta asiasta.

– Tarkkoja summia ei yleensä kerrota, mutta saamieni tietojen mukaan neljästä viiteen vuotta kestävät yhteistyösopimukset ovat liikkuneet 17 000–26 000 euron välillä.

– Sopimuksen on hyvä olla useamman vuoden mittainen, jotta kentän nimi vakiintuu. Yritykselle sopimuksesta on muitakin hyötyjä, se saa nimensä esille myös seuran julkaisuissa ja mainoksissa sekä uutisjutuissa.

Yllätys tarvitsee omaa rahaa arviolta 50 000 euroa kentän rakentamista varten.

– Olemme valmiita ottamaan myös pankkilainaa, Mononen ja projektia vetävä Kari Karvinen kertovat.

Kunta tukee noin 340 000 euron hanketta 59 prosentin osuudella. Kevään aikana ratkeaa valtio liikuntapaikkatuen saaminen. Valtion avustus voi olla suurimmillaan 30 prosenttia kustannuksista.

Mikäli asiat sujuvat kuin elokuvissa, kentän rakentamiseen päästään jo ensi syksynä. Avajaisten aika olisi kesäkuussa 2012.

Yllätykselle valaistu keinonurmikenttä on tärkeä, sillä se pidentää peli- ja harjoituskautta neljällä kuukaudella. Kenttä ei säikähdä alueen koululaisten käyttöä eikä yleisötapahtumia.

– Tässä kysytäänkin nyt myös yritysten yhteiskuntavastuuta, Karvinen sanoo.

Vastaa