Osaajien keskittymä tarjolla Rasivaaran koululle

Rääkkylän kunnanhallitus saa tämäniltaisessa kokouksessaan käsiteltäväksi ostotarjouksen Rasivaaran koulusta ja muista pihapiirin rakennuksista. Arkistokuva: Päivi Lievonen

Tänään kokoontuva Rääkkylän kunnanhallitus käsittelee Travelneer Ky:n tarjouksen Rasivaaran koulukiinteistöstä. Rasivaaralainen Jaakko Löppösen ja Pekka Rönkkösen yritys on tarjonnut 1,6 hehtaarin alueesta rakennuksineen 60 000 euroa.

– Suunnittelemme koululle monialaista osaamiskeskittymää. Tiloissa voisi toimia osaajia tietotekniikan ja käsitöiden aloilta tai taiteilijoita ja tapahtumatuottajia, Travelneerin uutena toimitusjohtajana vuoden alusta aloittanut Rönkkönen kertoo suunnitelmista.

Travelneer itse on keskittynyt pitkälti yritysten ja matkailun sähköiseen markkinointiin. Muun muassa Karelia Expertin VisitKarelia on yrityksen käsialaa. Yritystä kiinnostaakin erityisesti yhteistyö muiden tietotekniikan osaajien kanssa.

– Tuomme Rasivaaraan Tiedepuiston ja Taitokorttelin tapaista yhteisöllisyyttä ja yhteismarkkinointia.

Vanhasta koulusta voisi syntyä matkailupaikka, jonne syntyisi tulevina vuosina myös majoitusta ja ravintolatoimintaa.

– Haluamme tuoda Rääkkylään ja Rasivaaraan toimintaa ja tapahtumia, uusia työpaikkoja ja toivottavasti uusia asukkaitakin, Kesälahdelta kotoisin oleva Rönkkönen kertoo.

Kylälle lämpövoimala

Rasivaaran koulun lämmityskustannukset ovat öljyn käytön takia kymmeniä tuhansia euroja vuodessa. Maalämmön sijaan Travelneer haluaisi tutkia lämpövoimalan vaihtoehtoa.

– Lämpövoimala voisi toimia hakkeella tai pelletillä ja tuottaa lämpöä kylän asukkaille. Selvitämme asiaa kysymällä asukkaiden kiinnostusta.
Lämpövoimala itsessään työllistäisi yhden ihmisen.

Akuuttia remontintarvetta koululla ei ole, mutta keittiössä on havaittu kosteusvaurioita.

– Eri tilojen käyttötarkoituksia ei ole vielä päätetty.

Kauppaan kuuluu 1,6 hehtaarin tontin ja koulun (703 m2) lisäksi lisärakennus (320 m2), talousrakennus (172 m2) ja asuinkerrostalo (400 m2). Näistä viimeisimmässä asuu vuokralaisia.

– Olisimme kiinnostuneita ostamaan enemmänkin maata nyt jaettavasta tilasta, mutta se on vasta neuvotteluasteella.

Kunnan suuntaan Travelneerilla olisi vielä yksi tärkeä toive.

– Rasivaaraan tarvitaan kuitu, jotta nettiyhteydet toimivat.

Lopullisen päätöksen koulun myynnistä tekee kunnanvaltuusto.

Vastaa