Huomenna ne sitten alkavat

Noin 6 000 ihmistä vetävää päätelttaa pystytettiin maanantaina. Elsa Räisäsellä (vas.), Lyyti Linjamalla ja Iida Mehtätalolla oli parempaakin tekemistä.

Teille on luvassa ruuhkaa koko täksi päiväksi ja pitkälle ensi yöhön saakka, kun suurin osa suviseuraväestä saapuu Riihilahden pellolle. Kaiken kaikkiaan vieraita odotetaan saapuvan jopa 65 000.

Seurakentälle alkoi saapua lomansa aloittaneita jo alkuviikosta.

– Talkoolaisten määrä elää nyt koko ajan, koska monet tulijat osallistuvat myös järjestelyihin, kertoi tiedotustoimikunnan puheenjohtaja Ilpo Pieviläinen maanantaina.

Alkuviikosta pellolle kohosi jättimäinen seurateltta, johon sopii lähes 6 000 henkeä. Teltasta puheet, virret ja laulut välittyvät äänentoiston avulla koko 156 hehtaarin alueelle.

Järjestäjät kuvaavat peltoaluetta kaupungiksi, josta löytyvät kaikki peruspalvelut. Paikalla on kolme päivystävää lääkäriäkin.

– Tämä on suorastaan kesän kohokohta meille, kun voimme tavata uskon ystäviä eri puolilta Suomea. Mutta seurat eivät ole kuitenkaan ensisijaisesti sosiaalinen tapahtuma, vaan tarkoituksena on hiljentyä sanaan, Suomen rauhanyhdistysten keskusyhdistyksen johtokunnan puheenjohtaja Olavi Voittonen sanoo.

Viisipäiväisessä tapahtumassa on myös kansainvälistä väriä, sillä vieraita odotetaan 30 maasta.

Vanhoillislestadiolaisen herätysliikkeen vuosittainen kesäjuhla on todennäköisesti ainutkertainen tapahtuma Liperissä.

– Seurojen pitopaikat on varattu jo vuoteen 2030 saakka, joten järjestäjistä ei ole puutetta, päätoimikunnan puheenjohtaja Jorma Hoppa kertoo ja muistuttaa, että kaikki saavat tulla vapaasti alueelle ja osallistua.

– Pääsymaksuja ei ole ja kaikki ovat tervetulleita.

Hoppa laskeskelee, että seurat ovat vaatineet sadalta talkoolaiselta neljän kuukauden työn. Seurakenttää on rakennettu kaksi kuukautta, mutta niin ihmeellistä kuin se onkin, rakennelmat häviävät pellolta yhdessä vuorokaudessa.

– Ensi keskiviikkona suurin osa tästä materiaalista on jo ensi kesän seurojen paikkakunnalla, Hoppa kertoo.

Ensi vuonna seurat ovat Oulun kupeessa sijaitsevalla Lumijoella.

Vastaa