Romppasen tontin tasoitustyöt alkoivat

Jouko Löfgrenin kone siirtelee taustalla pintamaita Arto Romppasen tontilla. Alue tasoitetaan kesäksi mm. tori- ja paikoituskäyttöä varten.

– Tässä vaiheessa kuoritaan pintakerros pois ja sen jälkeen koko alue tasoitetaan. Vain suoraan entisen kioskin alla oleva alue vaatii vielä tarkempaa selvittelyä, Arto Romppanen sanoo.
Tutkimuksia ja riskianalyysin on tehnyt Pöyry Oy, mittaustyöt tekevä ylämyllyläinen MM-Mittaus Oy tekee vaaitukset ja laskee mm. lisämaan tarpeen sekä tekee täyttösuunnitelman.

– Tämä kesä on varattu alueen tasoitus- ja siistimistöihin. Aiemmin käsitelty ns. Shellin tontti vaatii sekin vielä korotuksen. Alue nostetaan kaikilta kohdiltaan samalle tasolle.

Torimyyjille löytyy paikka

Kirkonkylän tori säilyttää paikkansa tutulla alueella, mutta sen tarkka sijainti määräytyy kokonaissuunnitelman valmistuttua.
Tänä kesänä tori näyttäisi sijoittuvan alueen Ylämyllyn puoleiseen päähän, jatkossa tori siirtyy keskemmälle. Päällysteen tontti saa myöhemmin muun rakentamisen yhteydessä.

Noin 1,3 hehtaarin kokoinen maa-ala kirkonkylän keskeisimmällä paikalla on nyt kokonaisuudessaan Romppasten kiinteistöyhtiön omistuksessa. Maakauppa Liperin seurakunnan kanssa vahvistettiin äskettäin. Kauppaan sisältyy paikoitusalueen rakentamisvelvoite tontin kirkon puoleiseen päähän. Paikoitustilat on tarkoitettu sekä kirkkovieraiden että muiden alueella asioivien käyttöön.

Seurakunta saa paikoitusalueet veloituksetta käyttöönsä. Torikauppiaille Romppanen lupaa ensimmäisen kesän paikat ilman vuokraa.

Liiketiloja suunnitteilla

Romppaset suunnitelevat liiketalon rakentamista alueelle. Sopimuksia yrittäjien kanssa ei Arto Romppasen mukaan kuitenkaan vielä ole.
– Neuvotteluja on käyty useankin toimijan kanssa. Alustavia suunnitelmia toki on mutta rakentamisen aika tulee aikaisintaan ensi vuonna.

Romppanen ei sulje kokonaan pois sitäkään ajatusta, että rakennuksen ylimpään kerrokseen tulisi asuntoja.
– Kieltämättä paikka olisi houkuetteleva. Meillä on ollut jo yksi sitkeä kysyjä, mutta enemmän tulijoita tarvittaisiin tämäntyyppiseen ratkaisuun, Romppanen ennakoi.

Vastaa