Lautasuon koululle kaavaillaan mediakeskusta

Lautasuon koulusta tulee media-alan yrittäjien keskittymä, mikäli ostajaehdokkaan suunnitelmat toteutuvat.

Liperin tekninen lautakunta hyväksyi eilen yksimielisesti Kolan tekemän 200 000 euron tarjouksen käytöstä poistetusta koulukiinteistöstä. Kauppaan sisältyvät molemmat koulurakennukset sekä 1,3 hehtaarin määräala.
Lopullisen päätöksen asiasta tekee kunnanvaltuusto.

Kari Kola luotsaa Valoparta Oy:tä, joka on erikoistunut valaistukseen ja äänentoistoon. Yrityksen käsialaa oli mm. talvella Joensuun Ilosaaressa esitetyn Simo Hurtta -produktion valot ja äänet.
Kolan aikeissa on luoda Lautasuon vanhasta koulusta monipuolinen mediakeskus, josta löytyvät mm. äänitys- ja kuvausstudiot. Valoparran lisäksi tiloihin on tulossa kahdeksan muuta audiovisuaalisen alan yritystä.

– Akun tehdas Tampereella on ainoa vastaavanlainen keskittymä Suomessa, Kola kertoo.
– Suunnitelmat ovat kovat, mutta lähiaikoina nähdään, miten ne lähtevät toteutumaan. Tarkoituksena olisi tehdä yhteistyötä mm. Kontiolahden elokuvakylän kanssa.

Kolan mukaan vanha koulukiinteistö sopii tarkoitukseen erittäin hyvin, sillä tilaa riittää ja liikenneyhteydet ovat hyvät.
Kunta antoi koulun myynnin SKV Kiinteistövälitys Oy:lle yhden itse järjestetyn tarjouskierroksen jälkeen. Kiinteistöä kaupattiin 350 000 eurolla.

Koulun vanhin osa on valmistunut 30-luvulla ja sen julkisivu on suojeltu. Uudempi osa on valmistunut 1955. Tontilla on myös vuonna 1978 rakennettu ruokalaparakki. Kerrosalaa on yhteensä 2 333 neliötä.

Ostaja aikoo muuttaa osan tiloista henkilöstön käyttöön tuleviksi asunnoiksi. Tarvetta on kahdelle 80–100 neliön asunnolle, joista toinen tulisi opettajainhuoneen paikalle ja toinen suojellun rakennuksen päätyyn.

Vastaa