Teollisen tuotannon tehostajat Välikankaalle

Kari Sinkkosen (vas.) ja Pertti Tykkyläisen luotsaama Kaptas hallitsee tuotantolinjojen automatisoinnin. Yritys muuttaa Liperiin loppuvuodesta. Kuva: Johanna Kokkola

Venttiilitehdas Vexven naapuriin on määrä nousta 1 270 neliön tehdas jo tämän vuoden aikana. Urakoitsijoiden kilpailutus on käynnissä, ja rakentaminen käynnistyy kesäkuussa.

Vahvassa nousussa olevan Kaptaksen nykyiset tuotantotilat entisen Perloksen tiloissa ovat käyneet ahtaiksi ja epäkäytännöllisiksi.

Toimitusjohtaja Pertti Tykkyläisen mukaan uusia tiloja etsittiin ympäriinsä ennen Liperiin päätymistä.

– Meistä oltiin eniten kiinnostuneita Liperissä, Tykkylänen sanoo.

Hanke on edennyt vauhdilla, sillä ensimmäiset palaverit aiheesta käytiin maaliskuussa. Lipertekin toimitusjohtaja Kari Nousiainen toteaa, että silloin pitää toimia, kun hyvä yritys on tulossa kuntaan.

– Kaptaksen kaltaisia yrityksiä tarvitaan tänä päivänä. Automaatio on tulevaisuutta, Nousiainen sanoo.

Yritys aikoo siirtää koko tuotantonsa Välikankaalle.

Innovaatioita kysytään

Pitkään Perloksen palveluksessa olleet Pertti Tykkyläinen ja Kari Sinkkonen perustivat Kaptaksen kolmisen vuotta sitten.

Tällä hetkellä kahdeksan henkilöä työllistävä yritys on erikoistunut tuotantolaitosten automatisoinnin kehittämiseen. Asiakkaina ovat mm. Abloy, Ouneva, Medisize ja Imagon.

– Valmistamme myös alihankintana tuotteita asiakkaidemme tarpeiden mukaan, Tykkyläinen kertoo.

Yhtiön viime vuoden liikevaihto oli 800 000 euroa, tälle vuodelle on budjetoitu miljoonan euron ylitys.

Tykkyläisen mukaan lamakaan ei ole jarruttanut kasvua, sillä teollisuudessa tarvitaan tehokkaita ja säästöä tuovia ohjaus- ja automaatioratkaisuja.

– Kustannustehokkuutta saadaan parannettua äärettömän paljon nykyisiä tuotantomenetelmiä kehittämällä tai kokonaan uusilla ratkaisulla.

Yhtiö aikoo laajentaa palvelujaan lääke- ja bioteollisuuden sekä elektroniikkateollisuuden ja optiikan tuotannon tarpeisiin.

Uusia työntekijöitä palkataan muutama tämän vuoden aikana, mm. mekaniikkasuunnittelijalle olisi töitä tarjolla.

Vastaa