Eduskuntaan riittää edelleen pyrkijöitä

Liperistä nähtäneen vuoden kuluttua järjestettävissä eduskuntavaaleissa kaksi Keskustan ehdokasta. Tarjolla ovat sekä nykyinen kansanedustaja Eero Reijonen kolmannelle kaudelle että ensimmäisiin eduskuntavaalehinsa valmistautuva valtuutettu Jussi Sallinen. Halu Arkadianmäelle näyttäisi olevan kaiken kaikkiaan kasvussa.

Eero Reijosen on ehdolle asettanut puolueen kirkonkylän osasto, Sallisen ehdokkuuden takana on Kiiessalon-Papelonsaaren paikallisosasto. Reijonen on antanut suostumuksensa ja Sallinenkin suhtautuu asiaan myöntyväisesti.

Keskustan kunnallisjärjestön puheenjohtaja Jorma Pitkänen pitää hyvin mahdollisena, että puolueen 14 pohjoiskarjalaisen ehdokkaan joukossa on kaksi liperiläistä.
– Maakunnassa Liperistä on tullut yleensä toiseksi suurin äänimäärä keskustalle, Joensuun jälkeen.
On toki mahdollista, että ehdokasasettelussa joudutaan turvautumaan piirissä myös jäsenäänestykseen.

Liperin sosialidemokraattinen kunnallisjärjestö on asettanut jo aiemmin ehdokkaakseen Sanna Parkkisen Ylämyllyltä. Äskettäin hänet nimettiin Liperistä myös puoluekokousedustajaksi.

Periaatepäätöksiä

Perussuomalaiset ovat tehneet periaatepäätöksen oman ehdokkan asettamisesta. Se, ketä Reino Jyrkilän jalanjäljille tarjotaan, selviää noin 1,5 viikon kuluttua paikallisyhdistyksen kevätkokouksessa.
– Tavallaan nimi on jo tiedossa, mutta kun virallista päätöstä ei ole vielä olemassa, en voi sitä myöskään kertoa, sanoo Kauko Huohvanainen.

Liperin kokoomuksella on käynnissä ”pääsiäismietintä”. Yhdistys harkitsee vakavasti oman ehdokkaan asettamista.
– Ratkaisu on ehdokkaan suostumuksesta kiinni. Hänellä on harkinta-aikaa pääsiäisen yli 10. huhtikuuta saakka, sanoo puheenjohtaja Pekka Tuhkanen.

Pohjois-Karjalan Vihreät asetti äskettäin maakunnallisen kärkiehdokkaansa (Krista Mikkonen Joensuusta). Muilta osin ehdokasasettelua viilataan vasta touko-kesäkuussa ja päätökset tehdään loppukesästä.

Kristillisdemokraatit pohtivat omia nimiään ensimmäisen kerran piirikokouksessaan parin viikon päästä.

Rääkkylä miettii

Rääkkylässä tilanne on enemmän auki. Viime vaaleissa Vihreiden ehdokkaana ollut Ilpo Jorasmaa ei lähde nyt joka tapauksessa mukaan. Perussuomalaisten Kari Kulmala myöntää, että kysytty on, mutta oma ratkaisu on vielä avoinna. Vasemmistoliitto löi piirin ehdokkaansa pitkälle lukkoon, ja Tapio Hämäläinen tuskin lähtee mukaan muiltakaan listoilta.

Harri Laasonen ennakoi, ettei Rääkkylän keskustalla ole tarjolla omaa ehdokasta.
– Jos sopiva nimi löytyy, mikä ettei… mutta ainakaan tällä hetkellä ei ole tiedossa.

Vastaa