Toripaikat varattavissa

Kesälomakauden avausta suunnittelemassa oli monia eri tahoja viime torstain palaverissa. Paikalla olivat mm. Maija Luostarinen, Mervi Hainaro, Risto Kerkkänen, Riitta Tiihonen, Sinikka Roivas, Mirja Parviainen, Terttu Hakola ja Päivi Keronen.

Liperin Leipäpäivä järjestää tapahtuman osittain yhdessä kunnan kanssa. Tori on varattu torstaista sunnuntaihin 1. – 4. heinäkuuta lähiruoan, käsitöiden, yhdistysten ja pienyrittäjien esittelylle. Kotitaloudet ovat tervetulleita kirpputoripöydän taakse.

– Toripaikkoja markkinoidaan koko maakunnan alueelle. Kriteereinä ovat pienimuotoisuus ja paikallisuus. Muulle teolliselle krääsälle sanotaan ehdottomasti ei, tapahtuman taustalla hääräävä Johanna Rinnekari selvittää.

Hän toivoo tapahtuman lisäävän niin Liperin kuin Pohjois-Karjalankin tunnettavuutta. Yhtä lailla esittelyteltoissa voisi olla niin kyläyhdistyksiä uusien asukkaiden toivossa kuin maatilamatkailuyrittäjiäkin turisteja haalimassa.

– Ajankohta on monen kesäloman alku. Suviseurat houkuttelevat varmasti myös kiinnostuneita ihmisiä paikalle ihan omastakin kunnasta, Rinnekari muistutti.

Info-mökki kesäksi torille

Tapahtuman tiimoilta järjestettiin torstaina suunnittelukokous. Paikalla oli käsityöläisiä, kyläyhdistysten ihmisiä ja yhdistysväkeä.

Moni kyseli torin sijaintia. Rinnekari selvitti, että torin omistava Arto Romppanen on luvannut, että maa-alue on täytetty ajankohtaan mennessä ja torialue on kokonaan käytettävissä.

– Ensisijaisesti tapahtuma on vanhan torin ja hirsikioskin alueella. Kasvun varaa on ehkä makasiinin ja meijerin alueella. Entinen Shellin tontti joudutaan ehkä varaamaan parkkialueeksi.

Parkkipaikoista käytiin paljon keskustelua. Kirkossa käy paljon vierailijoita, jotka todettiinkin positiiviseksi asiaksi. Etenkin sunnuntaina pidettävän messun jälkeen kirkonkylällä liikkuu tuhansittain vieraita.

Tapahtumaa markkinoidaan sekä suviseurojen oman julkaisun että Kotiseutu-uutisten teemalehden kautta.

Mervi Hainaro kertoi kunnan puolelta suunnitteilla olevan tervetulokyltit sisäänajoväylille ja ns. info-mökki.

– Mökissä olisi yhtä lailla kunnan kuin kaikkien muidenkin toimijoiden esitteitä saatavana. Kaksi nuorta työllistetään heinäkuussa opastajiksi.

Heidän lisäkseen aikuisista toivotaan innokkaita avustajia, Hainaro selvitti. Ainakin kyläisännöitsijä Päivi Keronen kertoi lupautuneensa paikalle.

Tilaisuudessa mietittiin muun muassa fillaripalvelun järjestämistä suviseura-alueelta torille. Ohjelmaa ei juurikaan olisi tulossa, mutta käsitöiden työnäytöksiä sekä kokeilupisteitä väläyteltiin.

Tilaisuudessa jaettiin ensimmäiset paikkojen varauslomakkeet, joita on myös saatavana kunnan ja Leipäpäivien nettisivuilta sekä kunnanvirastolta. Paikkoja on muun muassa 4 x 4 metristen telttojen ulkosivuilla sekä yhdessä isossa teltassa. Oman teltan voi myös tuoda.

Paikka on mahdollista varata yhdeksi päiväksi tai vaikka kaikiksi neljäksi.

Markkinoinnin takia toimeen kannattaa tarttua nopeasti.

Vastaa