Bussilla matkustajia hämähäkistä elektroniikkaan

Aarne Partasen kädessä on yksi pienimmistä matkahuollon hyllyllä olevista paketeista. Etualan jatkettava sänky taas on suurimpia lähetyksiä.

Reilun kuukauden aikana ovat niin asiakkaat kuin asiamies Aarne Partanenkin ehtineet tottua jo palveluun. Kaiken näköisiä ja kokoisia paketteja on aseman kautta jo kulkenut.

– Erikoisin matkalainen on ollut hämähäkki, Partanen nauraa.

Pienimmät lähetykset ovat kirjeen kokoluokkaa eli ns. dokumenttikuoria. Suurimmat ovat huonekaluja, tilattua kodinelektroniikkaa, moottorisahoja tai vaikkapa mattoja.

– Nämä pitkät mattopaketit ovat juuri kotiinkuljetusta odottamassa.

Yhden kollin paino voi olla korkeintaan 55 kiloa. Muoto pitää olla sellainen, että se linja-auton kyytiin mahtuu.

Viikossa Liperin matkahuollon kautta liikkuu noin puolensataa pakettia. Suurin osa niistä on saapuvia, joista monet ovat postimyynnistä tilattua tavaraa.

Kaikki paketit saapuvat arkipäivinä aseman aukioloaikoina. Hakea ja lähettää niitä voi aina kun Liperin ykkösasema on avoinna, myös viikonloppuisin.

– Kun paketti kirjataan täällä saapuneeksi, tieto menee nettiin ja sieltä lähtee vastaanottajalle tekstiviestinä ilmoitus.

Virallisesti ilmaiseksi pakettia saa seisottaa asiamiehellä vain saapumispäivän ja kolme seuraavaa arkipäivää. Sen jälkeen paketista saa periaatteessa velottaa säilytysmaksun.

Matkahuollon kautta paketin voi joskus saada jo samana päivänä perille, vaihtojen kautta seuraavana. Hinta määräytyy pääasiassa painon mukaan riippumatta lähetysmatkan pituudesta.

Matkahuollon palvelut puuttuivat Liperissä parin kuukauden ajan linja-autoasemalla toimineen yrittäjän lopetettua toimintansa.

– Minuun otettiin yhteyttä Josekista. Jos tällainen palvelu puuttuisi Liperistä pysyvästi, niin kyllä ihmiset tekisivät ostoksiaan enemmän kaupungissa, Partanen miettii asiaa paikallisten yrittäjien kannalta.

– Voihan sitä joku paketin hakija innostua pitsan tilaamaan, hän naurahtaa.

Vastaa