Liperi palkittiin vuoden 2009 liikunta- ja urheilukuntana

Valintaa perusteltiin sillä, että Liperi on pystynyt pitämään liikunnan ja urheilun perusedellytykset kunnossa.

Jyrin alueen kehittämisen aikana vuodesta 2003 alkaen on alueelle tehty tai korjattu mm. liikuntahallin peruskorjaus, urheilukenttäalue, uimala, uudet kevyen liikenteen väylät ja lähiliikuntapaikat. Lisäksi kunta panostaa vuosittain Liprakan uimahallin ylläpitoon ja vastaa yhdessä Joensuun kaupungin kanssa Pärnävaaran urheilukeskuksen kehittämisestä ja kunnossapidosta.

Kunnan omistamilla liikuntapaikoilla on kaikille kuntalaisille maksuttomat harjoitus- ja otteluvuorot.

Liperissä on käytössä oma kunnan liikunta- ja urheilustrategia, minkä lisäksi viime vuonna kuntaan laadittiin jo toinen erityisliikunnan kehittämisohjelma.

Tällä hetkellä kunnan alueella on yli 50 ohjattua ryhmää erityis- ja terveysliikunnan harrastajille.

Liperissä on säilytetty liikunnan ammatillinen osaaminen viranhaltija-, ohjaaja- kuin kenttähenkilöstössä.

Kunta tukee liikuntajärjestöjä mm. myöntämällä yleisavustukset ja tänä vuonna ensi kertaa kerhotoiminta-avustukset sekä antamalla seuroille vuokratukea, jos jollain lajilla ei ole oman kunnan alueella riittävän hyviä harjoitusolosuhteita.

Liperin vuoden liikuttajana palkittiin samassa tilaisuudessa Liperin Hiihtoseura. Sen valinnan perusteina mainittiin muun muassa, että seura on tehnyt pitkäjänteistä ja menestyksekästä työtä erityisesti nuorten hiihtoharrastuksen hyväksi. Seuran juniorit voittivat minimaakuntaviestin ja seuran hiihtäjät olivat varmistamassa Liperille hopeaa P-K:n maakuntaviestissä.

Vastaa