Yllätys oli lähellä

Liperin joukkueen ankkuri Jouni Ratilainen ei saanut kurottua Joensuun saamaa etumatkaa kiinni. Kuvassa Ratilainen hiihtää lauantaina Pärnävaaralla järjestetyissä kansallisissa kisoissa. Kuva Jutta Kurki

Sunnuntaina Nurmeksessa hiihdetty Pohjois-Karjalan maakuntaviesti oli pitkästä aikaa oikea jännitysnäytelmä. Joensuun joukkueesta puuttuivat nyt kovat hiihtomiehet Kari Varis ja Lari Parkkinen, joten muut joukkueet saivat realistisemmat mahdollisuudet haastamiseen.

Lopulta viestin voitosta kamppailivat parin aiemman vuoden tapaan Joensuu ja Liperi, mutta niin se voitto vaan luiskahti taas kaupunkiin. Ja vain kymmenen sekunnin erolla.

Ratkaisu tapahtui viidennellä osuudella, kun kokenut Joensuun Timo Makkonen sai 49 sekunnin etumatkan turvin taipaleelle lähteneen Liperin Risto Karjalaisen kiinni aivan maalialueella ja lykki kaupungille neljän sekunnin johtoaseman. Voitto oli 12 perättäinen Joensuulle.

– Voitto jäi liian lähelle, mutta pitkästä aikaa saatiin sentään kunnon kisat aikaiseksi. Tällaiset kisat ovat hyvä asia maakuntaviestin tulevaisuudelle, Liperin ankkurina hiihtänyt Jouni Ratilainen sanoo.

Liperin Hiihtoseuran työ alkaa näkyä, viestiin pystyttiin kokoamaan kolme joukkuetta. B-sarjassa hiihtänyt kakkosjoukkue sijoittui toiseksi, mikä tarkoittaa sitä, että ensi vuoden Valtimon kisoissa Liperillä on kaksi joukkuetta A-sarjassa.

– Kyllä tämä kaikki kertoo siitä, että potentiaalia löytyy. Liperiä voidaan kutsua hyvällä syyllä hiihtopitäjäksi, Ratilainen kehuu.

Ratilaisen mielestä maakuntaviestiä on kehitetty viime vuosina hyvään suuntaan. Kilpailut ovat muuttuneet mielenkiintoisimmiksi.

– Kynnystä voisi madaltaa edelleen, että saataisiin mukaan entistä useampi joukkue. Tapahtuman luonnehan on kuitenkin sellainen, että voitosta ei taistella verenmaku suussa. Myös yleisöä pitäisi saada houkuteltua enemmän paikalle.

Omaan suoritukseensa Ratilainen on melko tyytyväinen, vaikka edellisenä päivänä Liperin Pärnävaaralla hiihdetty kansallinen kilpailu painoi pohkeissa.

– Aktiiviura tuli lopetettua kolme vuotta sitten. Nykyisin hiihdän lähinnä harrastuksen vuoksi ja käyn silloin tällöin kilpailuissa kiusaamassa muita.

Vastaa