Kesäliperiläisille talvipostia

Varsinainen vaali järjestetään kesä-heinäkuussa. Ehdokkaiksi voivat asettua kaikki 18 vuotta täyttäneet Liperin kunnassa kesämökin omistavat henkilöt.

Mökkiläistoimikuntaan valitaan seitsemän jäsentä kuudelta järvialueelta. Kultakin alueelta valitaan eniten ääniä saanut. Lisäksi valitaan seitsemänneksi edustajaksi jäljelle jääneistä eniten ääniä saanut.

Nykyisen mökkiläistoimikunnan puheenjohtaja on Olavi Piiparinen. Kolme vuotta sitten pidetyissä vaaleissa toimikuntaan tulivat Pentti Könönen, Asa Korhonen, Esko Myller, Urho Mäntynen, Raimo Virkkunen ja Kari Väisänen. Lisäksi toimikuntaan kuuluvat kunnanjohtaja Hannele Mikkanen sekä kunnanhallituksen edustajana Tuula Laeslehto.

Ehdokaslista ja mökkikohtaiset äänestysliput lähetetään kesäkirjeessä touko-kesäkuun vaihteessa.

Mökeillä kysyntää

Samassa kunnasta lähteneessä kirjeessä tiedustellaan myös kesäasukkaiden halukkuutta ”lomapätkän pitoon” eli mökin vuokraamiseen suvisseuravieraille heinäkuun alussa. Mökkien lisäksi kysyntää on myös omakotitaloilla ja rivitalohuoneistoilla.

Liperin Leipäpäivä järjestää yhdessä paikallisten toimijoiden kanssa kesälomakauden avajaiset kirkonkylän torilla 1.-4. heinäkuuta.

Vastaa