Lääkärille nyt myös internetin kautta

Osastonhoitajat Päivi Tolvanen ja Juha Nevalainen osallistuivat Liperin terveyskeskuksen web-ajanvarauksen rakentamiseen.

Liperin terveyskeskus otti web-ajanvarauksen käyttöön ensimmäisenä Pohjois-Karjalassa. Palvelu avattiin viime torstaina.

Kuntalaiset voivat varata ajan ehkäisyneuvolaan sekä lääkärin ja sairaanhoitajan vastaanotolle Liperin ja Outokummun internetsivujen välityksellä.

Ensi alkuun netin kautta pääsee vain Liperin terveysaseman lääkäreiden vastaanotolle. Sairaanhoitajan ajan voi varata Liperin ja Viinijärven terveysasemille. Ehkäisyneuvolan ajat ovat varattavissa kaikkiin Liperin ja Outokummun neuvoloihin.

Ajanvaraus tehdään järjestelmän antaman tunnuksen avulla, jolloin asiakkaan ei tarvitse käyttää henkilötunnustaan. Näin varmistetaan tietoturvallisuus. Aikoja on tarjolla kahdeksi viikoksi eteenpäin.

Web-ajanvarauksen toivotaan vähentävän puhelinruuhkaa, mikä on yleensä pahimmillaan maanantaiaamuisin. Puhelinvaihde toimii kuitenkin edelleen normaalisti.
Uuden ajanvarausjärjestelmän suunnitteli Mediconsult Oy. Saman yrityksen Mediatri-potilastietojärjestelmä otettiin käyttöön vuoden alussa Liperin terveyskeskuksessa. Mediatriin ovat siirtymässä kaikki Pohjois-Karjalan kunnat.

Osastonhoitajat Päivi Tolvanen ja Juha Nevalainen osallistuivat ajanvarausjärjestelmän kehittämiseen käyttäjän näkökulmasta.

Juha Nevalaisen mukaan verkkoasiointi tulee laajenemaan uuden sähköisen palvelualustan eli kuntalaistilin myötä. Lähitulevaisuudessa kuntalainen voi tarkastella internetin välityksellä esimerkiksi laboratoriotuloksiaan tai sairauteensa liittyviä tietoja.

Web-ajanvaraukseen ollaan siirtymässä pikkuhiljaa eri puolilla maata. Muun muassa Sipoossa verkon kautta voi varata rokotusaikojakin. Sipoon kokemusten perusteella ihmiset omaksuvat uudet palvelut nopeasti, esimerkiksi 80 prosenttia PAPA-kokeiden varauksista tehdään netin välityksellä.

Vastaa