Vuoden rääkkyläläinen yritys pysyttelee ajan hermolla

Anne ja Jukka Laasonen osallistuivat kevättalvella jo viidettä kertaa Oma mökki -messuille.

– Palkinnon saaminen tuntuu hyvältä. Erityisesti siksi, kun palkitsijana ovat toiset yrittäjät, kuvailee Jukka Laasonen tunnelmia.

Yrittäjät Anne ja Jukka Laasonen saavat kiitosta määrätietoisesta kehittämisestä.

– Koetamme pysyä ajan hermolla, koulutuksessa käydään työntekijöidenkin kanssa ahkerasti. Viime viikolla Laasoset paneutuivat markkinointiin keväällä Helsingissä järjestettäviä mökkimessuja silmällä pitäen.

Pohjois-Karjalasta on mukana seitsemän muuta vapaa-ajan yritystä ympäri maakuntaa. Yhteistyö muiden piharakentajien kanssa on kiinteä osa markkinointisuunnitelmaa.

Positiivisia kokemuksia messumarkkinoinnista on parin vuoden takaisilta Omakoti ja -mökkimessuilta, jossa järjestetyssä kilpailussa Olotar-pihakeittiö vei pisimmän korren.

– Olotar-keittiötä on nyt kehitetty kolme vuotta. Se on moderni ja viihtyisä vaihtoehto pihalla kokkaamiseen ja oleskeluun. Suuret ikkunat ja lasiset liukuovet mahdollistavat luonnosta nauttimisen säällä kuin säällä.

Asiakkaat pääosin etelästä

Yritys työllistää omistajaparin lisäksi kolme vakituista työntekijää, sesonkiaikana myös kiireapulaisia.

– Kun veljeni Harrin kanssa perustettiin yritystä vuonna 1994, hirsirakentaminen oli päällimmäisenä mielessä. Oman puun jatkojalostus on jäänyt nykyään vähemmälle, mutta sitä tehdään yhä. Sahatavaraa meiltä saa edelleen, mutta pihakeittiöt ovat päätuote.

Suurin osa tuotteista menee oman kunnan ja maakunnan ulkopuolelle.

– Tyypillinen asiakas on vakiintunut perhe Etelä-Suomesta, jolla on aikaa ja rahaa vapaa-ajan viettoon. Pihakeittiö halutaan joko kotiin tai kesämökille.

– Taantuma on näkynyt alalla hieman, viime kesänä perinteisten kuusikulmaisten mallien kysyntä laski hieman, mutta moderneja malleja meni kaupaksi. Ihmiset haluavat satsata omaan viihtymiseen ja pihalla oloon.

– Yksi peruste palkinnon myöntämiselle on, että iso osa yrityksen liikevaihdosta tulee oman kunnan ulkopuolelta.

Laasoset ovat myös tuoneet Rääkkylää tunnetuksi erittäin paljon kiertäessään messuilla markkinoimassa, kertoo Rääkkylän yrittäjien puheenjohtaja Lasse Korhonen. Raati perusteli valintaansa myös asiakaslähtöisillä tuotteilla.

– Vapaa-ajan viettoon keskittyvillä markkinoilla on tiukka kilpailutilanne. Kun valmis perustuote räätälöidään asiakkaan tarpeita vastaavaksi, sillä on saatu vallattua markkinoilta oma paikkansa, korostaa Korhonen.

Vastaa