Liikenne jälleen ykkönen

Yhdyskuntasuunnittelija Anu Louhelainen esitteli tuoretta Ylämyllyn osayleiskaavaa Kauko Rädylle (kesk.) ja Jouni Niskaselle. Rätyä kiinnosti, kenen maita Leinosenlammen itäpuolen maat ovat. Osayleiskaavassa kyseiselle alueelle on merkitty 120 omakotitonttia. Alue on kokonaan yksityisten maanomistajien omistama.

Kunnan hoidossa olevien taajamateiden auraus sai kehnon arvosanan Ylämyllyn asukasillassa.

Taannoisen lumimyrskyn aiheuttaman kiireen ymmärsivät kaikki, mutta joiltakin kaduilta luonto hävitti nietokset ennen aurausurakoitsijaa.

– Lumet seisoivat tiellä kolme vuorokautta, eräs jyrinkyläläinen osallistuja antoi palautetta.

Tieasioista käytettiin useita puheenvuoroja, mikä ei ollut yllätys. Liikenteestä keskustellaan aina Ylämyllyllä.

Asuinalueiden asukasiltoja on järjestetty sitkeästi, vaikka etenkin taajamien tapahtumat ovat olleet vähäväkisiä. Kunnanjohtaja Hannele Mikkasen mukaan iltoja tullaankin jatkossa pitämään kerran vuodessa entisen kahden sijaan. Ja ajankohdaksi tulee syksy.

Tiistai-iltana Ylämyllyn yritystalolle saapui 17 kuulijaa eli tavanomaista enemmän väkeä. Taajaman nuoria perheellisiä tiedotus- ja keskusteluilta ei jostakin syystä kiinnostanut, paikalla oli kypsempiä kuntalaisia.

He kuuntelivatkin tarkasti puheita sosiaali- ja terveyspalvelujen kehittämisestä. He saivat kuulla, että hammaslääkäripalveluja ei keskitetä sittenkään kirkonkylälle, vaikka sellaisiakin suunnitelmia nousi esille alkusyksystä.

Mielenkiintoisen selvittelykohteen otti esille kunnanhallituksen jäsen Tuula Laeslehto.

– Ylämylly tarvitsisi lauantaipäivystyksen, ettei tarvitsisi jonottaa keskussairaalaan. Sellaisen järjestämisen kustannukset pitäisi selvittää, Laeslehto heitti ajatuksen ilmaan.

Toinen kiinnostava asia koski Honkalammen koulun jatkokäyttöä. Suunnitelmissa on, että oppilaat siirretään ensi lukuvuoden alussa Paloaukean ja Jyrin yksiköihin.

Keskeisellä paikalla olevalle rakennukselle on aina käyttöä.

– Tutkimme nyt sitä, voisiko nykyisen terveystalon muuttaa pelkästään hammaslääkäritaloksi ja siirtää lääkäripalvelut Honkalammen koululle. Sinne tulisi kaksi lääkäriä ja kaksi sairaanhoitajaa, Mikkanen kertoi ja painotti, että asiaa ei ole vielä kirkossa kuulutettu.

Koulun liikuntasalille suunnitellaan mm. vanhusväestön päivätoimintoja, kuten jumppaa.

Vastaa