Tour de Kuoringasta on perinteeksi

Kuoringan ympäriajon ruuhkaisimpia paikkoja oli Käsämän risteys, jossa moni autoilijakin pääsi osaksi tapahtumaa.

Tour de Kuorinka pyöräiltiin ihan kelpo säässä. Näin ajattelivat ainakin kaikki ne, jotka pyöränsä aamulla kaivoivat esiin. Useammat kymmenet etukäteen ilmoittautuneet jäivät kuitenkin kotiin.

– Ei sen märemmäksi tulla, kun on syntyessä oltu, vitsailtiin lähtöpaikalla myllyn pihalla aamulla. Moni oli jättänyt eväät kokonaan kotiin, joku vitsaili karjalanpaistin ja dopingin olevan repussa.

Pyöräilijät lähtivät kauniissa vajaan parinkymmenen pyörän letkassa turva-autojen johdattelemana läpi kirkonkylän kohti Ylämyllyä. Honkalammelta juottopisteeltä mukaan tarttui muutamia uusia pyöräilijöitä.

Retkivauhti säilyi

Ylämyllyltä joukon jatkoksi lähti myös Sirpa Puhakka. Puhakka puhalteli laseistaan kosteutta, muuten sadekuurot eivät haitanneet kun pukeutuminen on kunnossa.

– Eilinen meni Marttojen pyöräretkellä Botaniassa, joten tämä on hyvää jatkoa sille.

Kuoringan levähdyspaikalla pidettiin vähän pidempi tauko.

– Liekö hieroja paikalla?

Nestehuolto pelasi hyvin ja näillä paikoilla oli ne ainoat mahdollisuudet ihailla nimensä tapahtumalle antanutta Kuorinkaa.

Ristinpohjan maamiesseuran järjestysmiehillä oli eniten hommia liikenteenohjauksessa Käsämän risteyksessä, johon sattui paljon autoja. Kirkonkylälle päin suunnanneet autot pääsivät kuitenkin hyvin ohi muutaman sadan metrin pituisesta letkasta.

Myllyn pihassa sadetta ei ollut. Toivo Heiskasen t-paita oli juuri sopivasti kostea.

– Parempi se on sadetta ja lämmintä kuin auringonpaistetta. Näin isolle porukalle vauhti oli ihan sopiva, parempikuntoisten pitää osata käyttää vaihteita sen mukaan.

Suunniteltua reilua kolmea tuntia pyöräilyyn ei mennyt, vaan maaliin päästiin reilussa kahdessa tunnissa.

– Ensi vuonna pyöräily on kenties jo lauantaina. Kilpapyöräilijät laitetaan keulille omaan porukkaansa ja perässä tulee sitten retkipyöräilijät rauhallisemmin, Pirjo Mononen on suunnitellut palautteen pohjalta.

Vastaa