Kehittämishankkeella kansainvälisyyttä

Kareliasoutu rantautuu nytkin edellisvuosien tapaan viimeiselle tauolle Liperinsalon Uittoniemeen. Kuva viime kesältä.

Juhlavuoden soutu kulkee entistä reittiään. Pienveneet starttaavat tänään Ilomantsin Mutalahdesta ja kirkkoveneet keskiviikkona Lieksasta.

Lauantaina soutu rantautuu Rääkkylään, missä vietetään juhlasoudun iltamia. Soutuneuvosten palkitsemiset ja muut muistamiset tapahtuvat soudun saavuttua Liperin Kirkkolahdelle sunnuntaina.

Karelia-soutuun on ennakolta ilmoittautunut 32 kirkkovenekuntaa, joista 15 rantautuu sunnuntaina 2.7. Liperiin.

Liperin kunta on tänä kesänä satsannut tapahtumaan kolmella kirkkoveneellä, mukana kaksi henkilöstövenettä, ystävyyskuntavieraat soutavat kolmatta. Lisää kansainvälistä väriä soututapahtumaan tuovat venekunnat mm. Ruotsista, Hollannista ja Venäjältä.

Viiden maan kimppaan

Karelia-soutua kehitetään kolmevuotisella Leader-hankkeella, joka käynnistyi kesäkuussa. Tähtäimessä on entistä kansainvälisempi soututapahtuma.

– Tavoitteena on laittaa palvelut meilläpäin sille tasolle, että ulkomailta soutajat voivat tänne tulla, kehittämishankkeen ohjausryhmään kuuluva Raimo Piiroinen kertoo.

Hankkeeseen sisältyy vapaaehtoisten kouluttaminen ja rantautumispaikkojen kunnostaminen vastaamaan entistä paremmin soutajien tarpeita. Samalla uudistetaan myös oheistapahtumia ja parannetaan soudun vieraskielisiä palveluita. Hankkeen kokonaisbudjetti on 75 000 euroa.

Karelia-soutu tullee osaksi viiden maan kansainvälistä soutukierrosta, muut tapahtumat järjestetään Italiassa, Saksassa, Liettuassa ja Kanadassa.

Vastaa