Jyrin keskuskeittiö otetaan käyttöön elokuun alussa

Ruokala odottaa oppilaita. Vastaava ruokapalveluesimies Tuula Laitinen kokeilee, että vettä tulee jo.

– Koulupäivinä täällä valmistetaan tuhat ruoka-annosta, joista 350 syödään täällä, vastaava ruokapalveluesimies Tuula Laitinen laskee.
Kunhan padat saadaan porisemaan täydellä teholla keittiöltä lähtee ruokaa neljälle koululle; Mattisenlahteen, Salokylälle, Vaivioon ja Honkalammelle, viiteen päiväkotiin; Puolivälin, Ylämyllyn, Paloaukean sekä yksityisiin MLL:n ja Pikkutähden päiväkoteihin, Jyrin hoivakotiin sekä kotipalveluasiakkaille.
Paloaukean ja Jyrin koulun oppilaat ja henkilökunta kipaisevat pihan läpi ruokatunnilla syömään kaksisataapaikkaisessa ruokalassa.

Paloaukean keskuskeittiön ja ruokalan vastaanottotarkastus pidettiin juhannuksen alla, tilat alkavat olla viimeistä viilausta vaille valmiit. Remonttia tehdään vielä alakerrassa, missä sijaitsee kylmävarastot, yläkerrassa on sosiaalitilat.
Keittiön toiminta käynnistyy 3. elokuuta ja täydellä teholla koululaisten palatessa kesälomilta.


Kasvunvaraa on

Keittiössä koneet, hellat ja uunit ovat paikoillaan. Kokin työtä helpottaa esimerkiksi 200 litran vetoinen sekoittava kattila.
– Kokki valitsee ja mittaa raaka-aineet, kattila huolehtii sekoittamisesta. Tämä soseuttaa myös perunamuusin, Tuula Laitinen esittelee.
Painekeittokaappi puolestaan nopeuttaa vaikkapa perunoiden kiehumista. Erityisruokavaliota noudattavien annokset valmistetaan keittiön toisella laidalla.

Laitinen on mielissään erityisesti siitä, että yli kolmensadan neliön keittiössä on varattu erikseen tilat ruokien pakkaamista varten, isojen kuljetuslaatikoiden säilyttämiselle on myös tilaa.
Keittiössä ja ruokalassa työskentelee syksyllä kahdeksan henkeä, kokkeja on kolme samoin ruokapalvelutyöntekijöitä. Maaliskuussa työnsä aloittanutta Laitista lukuun ottamatta kaikki ovat entisiä työntekijöitä.

Ihan heti keittiö ei jää pieneksi.
– Valmistettavien annosten määrä tulee varmasti muuttumaan kouluverkon kehittymisen ja päiväkotien lapsimäärän mukaan. Kapasiteettia riittää kaksikertaiseen annosmäärään.
Laitinen toteaa tilojen soveltuvan mainiosti erilaisten tilaisuuksien pitopaikaksi.

Vastaa