Suviseurat ei ota vastaan avustusta

Suviseurojen päätoimikunnan puheenjohtaja Jorma Hoppa (vas.) ja tiedotusosaston puheenjohtaja Ilpo Laitinen esittelevät kunnanjohtaja Hannele Mikkaselle seurakentän sijaintia toukokuussa.

Liperin kunnanvaltuuston päätös avustaa ensi kesänä järjestettäviä Suviseuroja 40 000 eurolla sai aikaan sellaisen kohun, että Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistys ei ota vastaan tukea.

Järjestelyosaston puheenjohtaja Risto Asikainen ilmoitti asiasta eilen.

– Julkisuudessa on esitetty runsaasti arvostelua valtuuston tekemää päätöstä kohtaan ja vaikuttaa ilmeiseltä, että se aiheuttaa kuntalaisten keskuudessa voimakasta erimielisyyttä. Toimintamme tarkoitus ei ole ollut aiheuttaa millään muotoa eripuraisuutta. Haluamme järjestää tilaisuuden, jonne kaikki ovat tervetulleita ja jossa kaikilla on mahdollisuus hiljentyä Jumalan sanan ääreen, Asikainen muotoilee asian.

– Haluamme kiittää kunnanvaltuustoa Suviseurojen järjestämistä kohtaan osoittamasta arvostuksesta ja tuesta. Ilmoitamme kohteliaimmin, että emme halua ottaa vastaan kunnanvaltuuston päättämää 40 000 euron taloudellista tukea.

Liperin perussuomalaiset aikoivat valittaa Kuopion hallinto-oikeuteen avustamispäätöksestä.

Perussuomalaisten mukaan päätös oli kyseenalainen, koska eräs äänestyksessä mukana ollut valtuutettu on vuokrannut peltonsa Suviseurojen käyttöön ja oli siten esteellinen päättämään asiasta.

– Äänestystä seuraavana päivänä kuntalaiset ottivat yhteyttä valtuutettuihimme. Keskustelussa tuli esille tämä jääviysasia, joten lupasimme selvittää sen, ryhmän puheenjohtaja Juha Kastinen kertoo.

Suviseurojen avustaminen sai aikaan vilkkaan keskustelun kunnanvaltuustossa viime maanantaina. Äänestystulos oli 17-17, mutta puheenjohtajan ääni ratkaisi tuen myöntämisen

Vastaa