Kike Elomaan poliittinen näkemys on lapsuuskodin perintöä

Kike Elomaa osallistui Ritva Simolan ja Sakari Koveron välissä ravintola Wanhaholvissa käytyihin keskusteluihin.

– Tein vaalihommia jo 15-vuotiaana, kun isäni oli talonpoikien puolueen eli SMP:n ehdokkaana. Sieltä on lähtöisin poliittinen kiinnostukseni.

– Isäni Arvo Sainio oli kansanedustaja 1970-luvulla. Veikko Vennamo oli tuttu vieras kodissamme. Poliittinen kasvuympäristö on herättänyt kiinnostukseni yhteiskunnallisiin asioihin. Isänmaallisuus on vahvana sydämessäni.

Kike Elomaa korosti ravintola Wanhaholvissa järjestetyssä vaalitilaisuudessa, että maalaistalon tyttönä hän on oppinut arvostamaan työtä ja aktiivista liikkumista.

– Synnyin Nopperlan kamarissa, kuten muutkin sisarukseni. Kotona sain ohjenuoraksi elämään oikeudenmukaisuuden.

– Monet pitävät minua julkkisehdokkaana. Urheilu-ura tuli aikoinaan niin voimakkaasti kuvioihin, että silloin ei ollut aikaa. Laulajana ollessa keikat olisivat taas loppuneet, jos olisin ilmoittanut poliittisesta suuntautumisestani. Se oli sitä aikaa, mutta tämän ikäisenä en enää pelkää kertoa ajatuksistani.

Liperi ja Rääkkylä laulaessa tutuiksi

Eduskuntavaaliehdokkaana potentiaalinsa näyttänyt Kike Elomaa kertoi hoitovirheestä johtuneen äitinsä kuoleman olleen lopullinen herätys hänelle vuonna 2003. Hän halusi vaikuttaa aktiivisesti yhteiskunnan asioihin.

– Vuonna 2007 olin kansanedustajaehdokkaana Varsinais-Suomessa. Äänimäärä 1.847 yllätti minut. Siitä lähtien olen toiminut aktiivisesti puolueeni piiritoimikunnassa.

– Käyn tällä erää yli sadassa vaalitilaisuudessa kolmen kuukauden aikana ja laulukeikat tulevat siihen päälle.

Maskussa asuva Elomaa kutsuu edustamaansa puoluetta palovaroittimeksi, jonka kriittisyyttä ja Suomen etuja ajavaa linjaa tarvitaan Euroopan johtoon. Hän uskoo tuntevansa suomalaisten sielunmaisemaa laajemmin kuin moni muu tarjolla olevista ehdokkaista.

– Rääkkylä ja Liperi tulivat minulle tutuksi 80-luvulla. Olin mukana Kihauksessakin. Laulukeikoilla näkee hyvin ihmisten tuntemuksia ja oppii tuntemaan toisten ajatuksia.

Kävely tai juokseminen eivät maksa mitään

Venäläisten Suomessa tekemiin tonttikauppoihin Kike Elomaa suhtautuu hieman kriittisesti. Hän toisaalta ymmärtää, että tonttien omistajat myyvät niille, joilla on tarpeeksi rahaa.

– Mutta pikkuisen kielteinen suhtautuminen minulla on siihen, jos myyntiä tapahtuu enemmän ja venäläisomistuksessa on laajoja alueita.

Kehonrakennuksessa lähes kaiken mahdollisen saavuttanut Elomaa korostaa liikunnan ja oikean ravinnon merkitystä ihmisen hyvinvoinnissa.

– Jokaisen suomalaisen sisällä on perusvahva ja -voimakas persoona. Se ei maksa mitään, jos lähtee kävelylenkille tai juoksemaan. Samalla voi käydä tapaamassa tuttujaan.

Oravisalossa asuva Ritva Simola tietää jonkin verran Kike Elomaan taustasta urheilijana. Hän oli vaikuttunut kuinka ennen niin lihaksikas Kike Elomaa vaikutti nyt niin sutjakkaalta.

– Hän näyttää olevan hyvässä kunnossa, ihan yllätyin, Simola kehui.

Susien lukumäärää ei saa sanella ulkopuolelta

Kike Elomaan ohella Rääkkylässä poikkesi myös Kotkassa asuva Freddy van Wonterghem, joka on niin ikään Perussuomalaisten ehdokkaana EU:n ytimeen. Hän on Elomaatakin kriittisempi maahanmuuttajia koskevassa keskustelussa. Brysselissä syntynyt van Wonterghem korostaa, että suomalaisten ei ole syytä olla rähmällään muiden EU-maiden odotuksien edessä.

– Suomen on saatava itse päättää, kuinka monta maahanmuuttajaa, sutta, tai muuta petoeläintä meillä on.
Wonterghemin kehittelemistä vaaliteeseistä löytyy myös ripaus huumoria:

– Minua äänestämällä voi saada ainakin yhden maahanmuuttajan takaisin sinne, mistä on tullutkin.

Vastaa