Kihauksella maltillinen yleisötavoite

Jutta Anttonen kertoo kanteleen olevan hänelle hieman vieras soitin, mutta folk-assistentti on silti jo täysin tulevan Kihaus-ohjelman lumoissa.

– Jos kelit suosivat, niin enemmänkin kävijöitä saattaa hyvin tulla, tuottaja arvelee.

Rääkkylän Kihaus Folk 3.-5.7.2009 tarjoaa festivaalikesään humppaa, soulia, bluegrassia ja etnoa, jotka noudattavat Juuret -teemaa. Kihaus Folkin perjantain ohjelman kruunaa Eläkeläisten tähdittämä Humppaa!-konsertti. Yhtyeelle ominaiset humoristiset versiot tunnetuista rock- ja pop-kappaleista ovat saavuttaneet suosiota Suomen lisäksi esimerkiksi Saksassa.

Vanhemmalle väelle festivaalin järjestäjät osoittavat iskelmätähti Mikael Konttisen yhtyeineen, Rautavaaran tribuuttikonsertin ja Pelimannikavalkadin.

– Konttinen on tosi hyvä, nuori ja kauniisti laulava poika. Hänen taitonsa kestää vertailun jopa Jari Sillanpäähän, Raili Pulkkinen ihasteli kuultuaan kesken kävelylenkin Kihaus Folkin ohjelmasta.

– Eläkeläisiä en sitä vastoin tunne, vaikka eläkeläinen itse olenkin.

Pelimanneista kirkkokuoroon

Pulkkisen kanssa kävelyllä ollut Tuula Kinnunen jakaa ystävänsä kanssa positiivisen suhtautumisen festivaalia kohtaan.

– Se on hienoa, että tällaista järjestetään Rääkkylässä. Olen joskus aiempina vuosina ollut talkoohommissakin Kihauksessa, esimerkiksi makkaranpaistossa, Kinnunen muistelee.

Raili Pulkkinen on ollut festivaalin vapaaehtoistöissä edellisinä kesinäkin:

– Totta kai sitä pitää olla Kihauksessa. Siellä on aina jotain kivaa kuunneltavaa.

Lukkoon lyötyyn ohjelmaan lukeutuvat mm. Pauliina Lerche & Co, Lipinlahden Pelimannit, Rääkkylän kirkkokuoro, Snekka sekä Jussi Syren & The Groundbreakers.

– Klaus Thunder & Ukkosmaine ja DJ Katutatun ovat varmasti nuorison mieleen. Tämä on ensimmäinen kerta, kun Kihauksessa kuullaan DJ:n sointuja, Jukka Laapotti tuumii.

Kotisivuihin panostetaan

Kirkonkylällä asuva Jutta Anttonen on innoissaan tehtävästään folk-assistenttina.

– En ole aikaisemmin ollut tässä organisaatiossa. Oma fiilis on ollut tosi hyvä. Meillä on laadukas ohjelma, joka pyritään säilyttämään edellisen vuoden tapaan tiiviinä.

Puolitoista vuotta rääkkyläläisenä vaikuttaneella Anttosella on vahva tausta yhdistystoiminnasta. Talkoolaiset ovat vuodesta toiseen mahdollistaneet Kihauksen. Tämän voimavaran kokoamiseksi Anttonenkin on tehnyt töitä.

– Tämän päivän aikana laitoin sähköposteja viime vuonna talkoissa mukana olleille. Tekniikan puolella tuntuu olevan jo ihan hyvin porukkaa, mutta ihan kaikenlaista apua otamme ilolla vastaan.

Vapaaehtoistöistä tai ylipäätään festivaalista kiinnostuneiden kannattaa Jutta Anttosen mukaan katsoa Kihauksen kotisivuja.

– Sieltä on löydettävissä jo nyt tosi hyvin tietoa ja sivuja päivitetään jatkuvasti.

Vastaa