Liperin lavalla valmistaudutaan uutta kesää varten

Lavan ravintolapuoli saa välikaton ja lämmityksen uuden sisustuksen lisäksi.

Reilu kuukausi ennen tanssikauden avausta lavalla näyttää vielä keskeneräiseltä. Pintapuolista siistimistä, maalausta ja korjailua tapahtuu lähes kaikkialla ulkona ja sisällä. Sähköt ja murtohälytykset on jo uusittu.

Suurin urakka, isompi esiintymislava nousee liki entisen paikalle. Paljon työtä vaaditaan, sillä urakka valmistuu paljolti talkootunneilla.

Uudistukset täydentävät tulevaisuudessa toisiaan, sillä Laasonen on esitellyt lavan omistavalle Liperin Taimelle kokonaisvision isommasta lavasta.

Laasosen oikeana kätenä suunnittelemassa on ollut Esa Pitkänen. Yhdessä he ovat suunnitelleet mm. lisätanssilattian rakentamista ja ravintolan nostamista toiseen kerrokseen.

– Tulevaisuudessa lavakausi voisi kestää 8 – 9 kuukautta, Laasonen toivoo.

Tulevat vuodet vaatisivat investointiavustuksia.

– Toivottavasti kunta ymmärtäisi miten tanssikulttuurin edistämiseen kannattaisi panostaa. Tanssijat ovat hyväkuntoisia ja itsestään huolta pitäviä kuntalaisia, Taimen puheenjohtaja Jouni Hyttinen huomauttaa.

Ilme kohenee

Lavakauden pidentäminen vaatii tietenkin lisää lämpöä. Nykyiset eristämättömät seinät jäävät, mutta uusi 47-neliöinen esiintymislava saa puolilämpimät eristeet. Se on myös entistä äänieristetympi.

Isompi lava ei enää rajoita isoja tanssiorkestereita ja mahdollistaa kenties muunkin toiminnan kuten teatterin paremmin.

Myös ravintolassa voi tänä keväänä ja syksynä viihtyä paremmin palelematta. Välikatto ja ilmalämpöpumput pitävät siitä huolen.

Ravintolan ilme kohenee myös uuden baaritiskin, pöytäkaluston ja ikkunoiden kaltereiden poistamisen myötä. Ohi ovat ajat, jolloin kaveri hilattiin tansseihin korkealla olevista ravintolan ikkunoista.

Ulkoterassin takaseinä pellon suuntaan suojataan, jotta myös ulkona tarkenee tuulen suojassa.
Liperin Taimi osti vuodenvaihteessa lisää maata lavan tontin yläpuolelta.

– Toivottavasti saamme siihen vähän lisää parkkitilaa, Laasonen tuumaa.

60-luvulla rakennetulla Liperin lavalla ei alkuvuosina parkkitilaa tarvittu, sillä tie kirkonkylälle kulki vielä nykyisen Kuusikkolantien paikkeilla. Toistatuhatta tanssijaa aikanaan kerännyt paikka houkuttelee nykyisin tanssijoita maakunnan ulkopuoleltakin.

Liperin Lavatanssijat järjestävät tulevana kesänä lavalla tanssitunteja ennen varsinaisia tansseja. Kesäkuun lopulla LiLat tuovat taas kilpailumieltä Humpan SM-kisojen merkeissä.

Varsinaiset tanssi-illat keskikesällä ovat tiistaisin ja lauantaisin satunnaisten perjantaiden lisäksi. Keväällä ja syksyllä tanssitaan kerran viikossa lauantaisin. Ensimmäiset tanssit järjestetään toukokuun alkupuolella äitienpäivän aattolauantaina.

Vastaa