Kesää kohti teatterissa

Ristin kesäteatterissa nähdään tänä kesänä Simo Hämäläisen kirjoittama Kätkäläinen ja naapurin mies. Näytelmän ohjaa edellisvuotiseen tapaan Heidi Mutanen.

– Käsillä puhumista on harjoiteltu, paljastaa Ritva Ikonen.

Käsillä pitää puhua, kun kielillä ei selviä. Niin voi käydä, kun Kätkäläisen naapuriin nousee hulppea linna ja naapuri osoittautuu venäläiseksi. Liito-oraviahan alkaa löytyä sieltä sun täältä ja sattuupa muutakin perinteistä naapurisopua sotkevaa.

Kätkäläisen roolin tekee Antti Multala, muutkin pääroolit pysyvät samoina kuin viime kesän Kätkäläisessä.

– Muutamia pitkäaikaisia on jäänyt pois, muutamia uusvanhoja tuli tilalle ja sitten on nuoria uusia mukana, Ikonen kertoo näyttelijäkaartista.

Kätkäläinen on jo hyvää vauhtia kypsymässä niin, että kielillä ja käsillä puhuminen sujuvat hienosti juhannukseen mennessä, jolloin näytelmä saa ensi-iltansa. Uutuutena Ristissä kokeillaan yönäytöstä.

– Semmoista meillä ei ole vielä kokeiltu, katsotaan miten toimii.

Sadetta suojaan

Roukalahdella esitetään tänä kesänä teatteriversio Neil Hardwickin ja Jussi Tuomisen Yleisradiolle kirjoittamasta Tankki täyteen -televisiosarjasta. Sulo ja Emilia Wilenin, aikamiespoika Juhanan ja mm. omintakeisen poliisimiehen Artturi Sakari Reinikaisen edesottamuksia seurattiin televisiosta 1978 alkaen, jolloin ensimmäiset jaksot kuvattiin.

Näytelmän ohjaa edellisvuosien tapaan Jyrki Utriainen.

Martti Karvinen Roukalahden kesäteatterista kertoo, että rooleja ei ole vielä jaettu ja harjoitukset aloitetaan jahka keritään.

Uutuutena Roukalahdelle valmistuu katos katsomon ylle.Viimekesäiset sateet vesittivät joitakin näytäntöjä, enää niin ei pitäisi käydä.

Liperiin syysteatteri?

Liperin teatterin sihteeri Riitta Outinen kertoo, että näytelmä on kyllä tulossa.

– Hannu Virolaisen kirjoittama Rakasta, kärsi ja unhoita.

Aikataulua ei ole aikatauluongelmista johtuen lyöty lukkoon.

– Ensi-ilta voi jäädä syksyyn. Harvakseltaan on jo harjoiteltu, näytelmästä tulee hauska.

Musiikki ja laulupitoinen näytelmä on Outisen mukaan taattua Virolaista laatua ja näyttelijäkaarti vanha tuttu.

Vastaa