Iltapäiväkerhoille oli tilaus

Mattisenlahden koulussa taitokerhoon osallistuu yli puolet kaikista oppilaista.

– Kerhoille on ollut selvästi tilausta. Meillä viidestäkymmenestä oppilaasta 33 on kerhossa, Mattisenlahden koulun johtaja opettaja Susanna Federley laskeskelee.
– Viimeksi meillä oli kerhotoimintaa joskus 90-luvulla.
Mattisenlahden koululla alkoi taitokerho, jossa harrastetaan vuoroin liikuntaa, askartelua ja musiikkia. Kerhoa vetävät opettajat vuorotellen.

Ylämyllyn koululla kerhoja alkoi useita, ryhmissä on ollut osanottajia 79.
– Liikuntakerho, pienluokkalaisten kerho, venäjän- ja saksankerhot. Saksankerhoon oli niin paljon tulijoita, että niitä piti järjestää kaksi, kertoo Ylämyllyn koulun rehtori Riitta Hyttinen.
Kaikkiaan Liperissä alkoi 24 kerhoa, joissa on yhteensä 29 ohjaajaa. Opetusministeriöltä saatiin kerhotoiminnan aloittamiseen 30 000 euron määräraha.

Kaveria ja tekemistä

Mattisenlahdella liikuntasalissa on menossa peli, joka näyttää erittäin hauskalta ja kuulostaa erittäin äänekkäältä. Kaikki polttaa – kaikki palaa on uusi versio perinteisestä polttopallosta. Kaikki polttavat kaikkia. Vain suorasta osumasta palaa, pomppupallon voi ottaa kiinni ja polttaa jotain muuta. Jos saa kopin suoraan ilmasta palaakin heittäjä. Takaisin peliin pääsee sitten, kun oma polttaja palaa.
Liikuntakerhoa vetää opettaja Tuula Mustonen.

– Täällä pienellä kylällä tämmöisellä kerhotoiminnalla on iso merkitys, lapset tykkäävät todella paljon. Moni jää suoraan koulusta kerhoon, se on kätevä, neljän maissa vanhemmat ovatkin sitten monella jo kotona, Mustonen kertoo.
1. – 3. –luokkalaiset ja 4. – 6. luokkalaiset kokoontuvat vuoroviikoin, pieneen saliin ei mahdu koko joukko kerrallaan, myös koko- ja taitoerot ovat suuret.

Liikuntakerho muuttuu askartelukerhoksi lokakuun puolessa välissä.
– Ennen joulua pidetään bändikerhoa, että saadaan ohjelmaa joulujuhlaan. Niihin kerhoihin tulee sitten varmasti heitäkin, joita ei liikunta niin kiinnosta.
Juoma- ja evästauolle kipaisevat lapset tuumivat, että pääasia, että on tekemistä ja kaveria ja hauskaa.

Vastaa