Jäähallihanke taas esillä

Sivistyslautakunta hyväksyi jäähallihankkeesta tehdyn selvityksen. Selvityksen olivat tehneet Liperin kiekon puheenjohtaja Tero Kuittinen, urheilualueen hoitaja Jorma Simonen, opettaja Juha Kosonen ja vapaa-aikasihteeri Raimo Piiroinen.

– Sivistyslautakunta totesi työryhmän selvityksen hyväksi, toteaa sivistysjohtaja Arto Jormalainen.
Keskustelussa sijoituspaikaksi olivat työryhmän esittämät Liperin koulukeskuksen alue, Jyrin Marssipuisto ja Kaprakan alue Käsämässä.
– Lautakunta oli yksimielisesti Jyrin kannalla.

Hallihanke etenee valmisteltavaksi kunnanhallitukselle ja aikanaan valtuuston päätettäväksi.
Ihan heti kohta jäähalli ei Liperiin missään tapauksessa nouse – sivistysjohtaja arvioi, että opetusministeriöltä voi rahoitusta olla odotettavissa vasta neljän viiden vuoden päähän. Siksi asia olisi käsiteltävä enempää viivyttelemättä.

Jääajasta pulaa ympäryskunnissa

Harjoitusjäähallin kustannusarvio on 1.5 – 1.8 miljoonaa euroa, mihin sisältyy pukuhuone- ja suihkutilat. Työryhmä toteaa, että talkootyö ja lahjoitukset ovat pienentäneet vastaavien hallien kustannuksia merkittävästi. Rakentamiseen voi saada avustusta opetusministeriöltä, myös Jääkiekkoliitto on myöntänyt investointiavustusta uusiin jäähallihankkeisiin. Työryhmä ehdottaa hallin rakentamisen ja ylläpidon toteuttamista osakeyhtiömuotoisena.

Liperin Kiekolla on neljä juniorijoukkuetta ja kiekkokoulutoimintaa, harrastajia yhteensä noin 70. Kaikki joukkueet pelaavat Jääkiekkoliiton sarjoissa, harjoituksissa juniorit Polvijärvellä ja Outokummussa.
Jääajat eivät tahdo riittää ympäryskunnissakaan. Työryhmä toteaa, että Ylämyllylle mahdollisesti nousevalle hallille löytyisi käyttäjiä myös naapurikunnista ja monista eri harrastajaryhmistä, lämpimien talvien takia myös koulu- ja yleisövuoroilla olisi kysyntää.

Liperin harjoitusjäähallia on suunniteltu jo yli kaksi vuosikymmentä. Viimeksi hallihanke hyytyi kalkkiviivoille vuonna 1999.

Vastaa