Nuorisotalon remontti vauhdissa

Rääkkylän nuorisotalon remontti etenee ja ovet avautuvat käyttäjille, kun parhaillaan myllerryksen alla olevan keittiön osalta lyödään viimeinen naula uusittuun sekä korjattuun huoneeseen.

Kokonaisuudessaan nuorisotalon remontti tulee kustannusarvion mukaan maksamaan noin 60.000 euroa, jonka peittämiseksi kunta on hakenut valtiolta avustusta.
– Tähän remonttiin myönnettiin valtionavustusta 25.000 euroa, Itä-Suomen lääninhallituksen nuoriso- ja liikuntatoimen tarkastaja Matti Ruuska sanoo.

Vapaa-aikatilojen peruskorjaushankkeille voidaan myöntää Ruuskan mukaan tukea korkeimmillaan 50 prosenttia kustannusarviosta.
– Rääkkylän tapauksessa ollaan hyvin lähellä ylärajaa.
Nuorisotoimen tarkastaja ei kuitenkaan halua etukäteen sulkea kunnalta pois mahdollisuutta saada enemmänkin avustusta hankkeeseensa.
– Täydennysavustusta voi vielä hakea.

Rääkkylän päättäjille
nostettava hattua

Matti Ruuska on iloinen, että Rääkkylä on halunnut satsata nuorisotilojen parannukseen.
– Kunnan päättäjille pitää nostaa hattua. Sitä on turha miettiä olisiko korjaus pitänyt tehdä nyt vai viisi vuotta sitten. Tällaiset hankkeet eivät ole yleensä ensimmäisenä kuntien investointilistalla, Matti Ruuska pohtii.

Tämän vuoden liikuntapaikkoja ja vapaa-aikatiloja koskevista korjaushakemuksista Rääkkylä on saanut suurimman avustuksen.
– Ratkaisevana asiana taustalla on ollut tilojen nuorisokäyttö ja sen turvaaminen. On pyrittävä pitämään tilat siinä kunnossa, että ne kelpaavat nuorille, Ruuska linjaa.

Remontti estää jatkossa
käytön vain tilapäisesti

Nuorisotalon remontti ei pääty alkusyksyllä, vaikka keittiön osalta työt valmistuvatkin pian. Oikeastaan keittiöstä vasta koko projekti alkaa, mutta tiloja on mahdollista hyödyntää, vaikka sähkötyöt, käyttövesiputkien uusiminen, kattoremontti ja ulkoseinäeristeiden laitto olisi kesken.

– Nuorisotaloon ei ole mitään asiaa, jos käytössä on olemassa joitain riskitekijöitä. Muuten pyrimme pitämään talon oven auki nuorille, vapaa-aikasihteeri Jyrki Kymäläinen toteaa.
Talon lämmöneristysten vajavaisuudet ovat tuntuneet käyttäjien luissa ja ytimissä viime vuosina. Toisaalta esimerkiksi sähköjohtojen osalta tehtävät ajanmukaiset uudistukset lisäävät nuorten turvallisuutta.

”Biljardia olisi hyvä
päästä pelaamaan”

Heikki Kulmala on yksi nuorisotalossa viihtyvistä rääkkyläläisistä.
– Käyn siellä pelaamassa usein biljardia, hän kertoo kaupan pihalla, jonne on kerääntynyt koulupäivän päätteeksi kymmeniä nuoria.

Alle 15-vuotiaiden onginnan hallitseva Suomen mestari on huomioinut nuorisotalon suljetut ovet ja toivookin niiden aukeavan mahdollisimman nopeasti.
– Siellä on ihan hyvin porukkaa arkisin, Heikki Kulmala pohtii kävijämääristä.
– Talon remontti valmistuu ihan tarpeeseen.

Keittiöremontti valmistuu todennäköisesti tällä viikolla ja sen jälkeen ovet avutuvat kävijöille. Nuorisotalon remontti on kokonaisuudessaan ohi vielä kuluvan syksyn aikana.

Vastaa